Smykke med oppbevaringsplass

Syns du julekjolen fra i fjor virker kjedelig i år? Fortvil ikke! Med en flott og trendy selskapsveske kan du nemlig lage deg et helt nytt antrekk.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert

Selskapsveskene finnes i alle farger og fasonger, men en ting har de aller fleste til felles: De er små. I motsetning til de veskene vi drasser rundt på til daglig - som skal romme det meste og gjøre oss rustet til en hver situasjon - er selskapsveskene små, nette og elegante.

Når vi pynter oss skikkelig, legger vi hverdagen igjen hjemme og trenger bare å få plass til det aller mest nødvendige. Selskapsvesken er nemlig ikke først og fremst en oppbevaringsplass - den er også et smykke.

Liten og søt

- Når vi pynter oss, kan den rette selskapsvesken være prikken over i'en som virkelig gjør et antrekk, sier Katrine Wold. Hun har designet vesker under navnet Anines i to år. Veskene selger hun gjennom nettbutikken sin. Wold forteller at de fleste av oss henter frem det feminine til fest, og da kommer gjerne stoffer som tyll, taft og silke til sin rett.

- En selskapsveske kan gjerne matche antrekket, men bør likevel stå for noe selv. Den bør tilføre antrekket noe. Fargen behøver ikke nødvendigvis være lik antrekket, men kan gjerne ha en farge som harmonerer og kanskje elementer fra antrekket som går igjen, sier Katrine Wold. Velg etter antrekket

Kjedeleder Birgitte Andersen i Bagorama beskriver denne sesongen som heavy metal-sesong i veskeverdenen.

- Små vesker med mye pynt er populært, og konvoluttvesker er som alltid veldig aktuelt. Alt skal glitre og skinne, og metallringer og lenker ser man mye av, sier Andersen, som er enig med Katrine Wold i at luksuriøse materialer er i vinden.

- Mitt råd er å velge en nedtonet veske dersom man har et veldig pyntet antrekk. Gjerne ensfarget. Er kjolen derimot ren og enkel, kan man gjerne bruke vesken til å spreke den opp i form av litt ekstra pynt, sier Andersen. Amerikanisert trend

Mange av oss tenker kanskje at sko og veske bør matche dersom man skal gjøre et antrekk komplett. Dette er ikke Mariann Hansen i nettbutikken Me2you enig i.

- Gull og sølv er veldig trendy nå, og gjerne kombinert med svart. Velger du denne kombinasjonen har du en sikker vinner på festen. Man kan for eksempel velge svarte sko til en sølv- eller gullveske. En ser forresten klart at vi er blitt mer amerikanisert med årene, for veskene i velger blir stadig mer glamorøse. Vi vil ha gull, glitter og glam, sier Hansen.

Når det er sagt, virker det likevel som det aller meste er lov når det gjelder selskapsvesker og utvalget er enormt. Kanskje kan det være en idé å finne vesken først. Faller du for pelsvesken, leopardvesken, paljettvesken eller lakkvesken gjelder det altså bare å kombinere den med det rette antrekket.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning