- Sminke er morsomt

Makeup-artist Troy Surrat har sminket de fleste kjente kvinner. Da han kom til Norge var det viktigheten av maskara han syntes var mest fascinerende.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert
Foto: Elin Davidsen

Har du ikke hørt om Troy Surrat før, er det ikke så rart. Han jobber nemlig mest bak i kulissene. Der sminker han kjente kvinner, før de skal ut på den røde løperen.

Celeber kundeliste

Troy er makeup-artist og kjent for sin evne til å se hver kvinnes skjønnhet og å skape en unik look for henne.

- Hvordan er det å sminke kvinner som Charlize Theron og Janet Jackson?

- Det er noe jeg helst ikke snakker om. Det betyr mye for meg at kundene mine stoler på meg, og derfor ville det være feil av meg å snakke om dem i media, sier den jordnære New Yorkeren.

Det er tydelig at Troy helst vil snakke om sminketrender og sminketips når han møter DetNye.no.

Og når man ramser opp de kjente navnene som er på Troys kundeliste er det ingen tvil om at han har greie på det han driver med.

Charlize Theron, Paris Hilton, Hilary Swank, Hilary Duff, LeAnne Rimes og Mary J. Blige er bare noen av kvinnene på lista.

Tenk på sminke som noe morsomt

Fra Troys synspunkt er det én ting kvinner gjør feil når de sminker seg. Det viktigste er ikke om foundationen er lys eller mørk, eller om du har øyeskygge med glitter, men om du trives med det du har på deg.

- Den største feilen er at kvinner ikke tør å utfolde seg. De tør ikke å bruke sminken og de er redde for å gjøre det feil. Man må tenke på sminke som noe kreativt og morsomt. Så lenge du føler deg vel med sminken, er det dét som gjelder, sier han.

Når Troy ser en vakker kvinne, er dette en selvsikker kvinne.

- Finn din egen stil og kjør på med den. Du behøver ikke å bytte ut all sminken hver sesong. Det viktigste er at du føler deg komfortabel med det du har på deg, så kan du heller påføre litt ekstra etter hvert, sier han.

Maskara og norske kvinner

Troy er på norges-besøk for kosmetikk-kjeden Maybelline. Og etter fire dager i Norge har Troy fått flere inntrykk fra norske kvinner. Men det er spesielt en ting han helt sikkert kommer til å ta med tilbake.

- Jeg har fått med meg at for norske jenter er maskara det viktigste du tar på deg. Det å gå uten maskara er som å gå på jobb i tøfler. Det er noe jeg helt klart skal nevne for mine kunder hjemme, sier han.

- Men hvis man kun kan velge et produkt, hvilke er da det viktigste?

- Det er klart at maskara er viktig. Men det er også viktig å bruke litt i kinnene. Jeg vil råde jenter til å bruke litt maskara, litt i kinna og litt på leppene. Det behøver ikke å være så mye, men da ser det i alle fall ut som om du har prøvd, sier han.

Og tiden, ja det behøver ikke å bli et problem.

- Bruk fem sekunder på hver ting. Da ser du sunn, naturlig og representabel ut, sier Troy.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning