"Slitt brudekjole selges"

Er du blant dem som kikker innom www.finn.no med jevne mellomrom? Her finnes et hav av skatter, men det er neppe alle som har verdi for deg.

Publisert Oppdatert
Du finner alt mulig på finn.no - både rart og nyttig!
Du finner alt mulig på finn.no - både rart og nyttig!

Man kan finne de utroligste annonsene på Finn.no. Her selges sinte hunder, rustne biler, tapetrester og avlagt tøy.

Press prisen

Utvalget er stort og kvaliteten på varene kan kanskje diskuteres til tider, men leter man etter de rette varene kan man finne skatter også.

- Det beste rådet for å gjøre gode kjøp er å bruke tid. Sett opp et automatisk søk på de varene du er interessert i og se hva folk pleier å be om. Da finner du ut hva som er et godt kjøp og hva som er et dårlig et, sier Thorkild Lote.

Han er daglig leder for Importalen.no og har lang erfaring med netthandel.

Han råder deg også til å finne ut hvor lenge varen har ligget ute til salgs. Har den snart ligget der i de 60 dager selgeren har betalt for, bør du presse prisen litt ned. Det meste er prutbart.

- Men ikke gi skambud. Da fornærmer du bare folk, sier Lote.

Elektronikk

Og så er det naturligvis enkelte varegrupper som gir bedre kjøp enn andre, og enklest er det nok å gjøre gode kjøp på de vanligste varene. Konkurransen er da stor, og det er lett å sammenligne priser.

- Eksempler på slike varer er mobiltelefoner og iPod, sier Lote.

Er det mer unike eller sjeldne ting, må du nesten sette deg ned og tenke gjennom hvor mye du er villig til å betale. Finner du ikke det du er ute etter i riktig prisklasse, kan det kanskje være greit å lete videre.

Gode bilder

Blant over 100 000 saker og ting på Finn-torget er det helt klart dem med bilde som blir lagt best merke til, og for deg som kjøper er det kanskje helt avgjørende.

Bor selgeren i Kirkenes og du i Kristiansand, kan det bli vanskelig å få sett på varen før du kjøper den.

- Dersom du velger å kjøpe varen uten å se den i virkeligheten, bør du be om faktiske bilder av varen. Mange legger nemlig ut bilder fra produsenten. Står det nevnt noe om skader eller slitasje i annonsen kan du be om bilder av det også. Ikke stol på dårlige bilder, sier Lote.

Han legger til at det blant de nye varene som selges på for eksempel Finn.no er mye som er importert. Det kan derfor være lurt å undersøke litt før du hopper på tilbudet.

Kanskje kan du skaffe varen fra utlandet selv, og i så fall sparer du nok en del på det.

Sjekk navn og nummer

Hvis handelen av brudekjole, grill, hund eller sandaler er et faktum, er siste råd fra eksperten å være forsiktig med betalingen. Du vil jo ikke risikere å bli svindlet.

På Finn.no finner du tips om hvordan handelen kan gjennomføres trygt, og denne forbrukerinformasjonen bør du ta med deg.

- Sjekk også om telefonnummeret og navnet i annonsen stemmer med hverandre, avslutter Lote.

Så er det bare å ønske lykke til med handelen, og har du ikke planer om å kjøpe noe kan det likevel være artig med et klikk innom Finn. Om ikke annet, så for underholdningsverdien.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning