Slik varer neglelakken lenger

Lange fine negler vil vi gjerne ha, men like lystne på lange økter med neglpleie er de færreste av oss. Heldigvis finnes det snarveier til lekre negler.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Dersom du vil ha flottest mulig negler, men minst mulig arbeid med å beholde dem flotte, er det veldig viktig at du fjerner all gammel neglelakk før du påfører ny.

Gjør du ikke det, vil det neppe ta veldig lang tid før lakken begynner å flasse av, og så må du til pers med fil, neglelakkfjerner og lakk igjen.

Fil riktig vei Når du skal lakkere neglene, starter du alltid med å skyve neglebåndet tilbake med en neglebåndskyver og klipper bort løst neglebånd. Er båndet tørt og sitter godt, kan du med fordel ta et vannbad først og bruke en krem som myker opp neglebåndet. Så kan du finne frem filen. - Bruk filen til å forme neglen og pass da på at du ikke velger en for grov fil. Den må være tilpasset naturlige negler, sier assisterende daglig leder i Tone Lise Salongen i Oslo Rebecca Forbergskog. Hun forteller videre at det er viktig at filingen følger de naturlige skjellagene til neglen slik at neglene ikke fliser seg opp. - Til slutt filer man hele neglen med en skumgummifil. Da blir overflaten glatt og fin før lakken påføres. To lag Så er det bare å komme i gang med selve lakkeringen. - Lakker først neglene med et tynt lag med Base Coat. Da får man et jevnere lag til å lakkere den fargede lakken på og det beskytter neglen mot missfarging. Særlig når man bruker rød neglelakk kan neglen bli gul på grunn av de sterke fargepigmentene, sier Forbergskog. Hun forteller at Base Coat også fungerer som et bindeledd mellom den naturlige neglen og den fargede lakken. - Lakk ett eller to lag med farget neglelakk. Som regel blir det finest med to lag da fargen kommer mer fram etter det andre strøket. Stort sett er det bare helt lyse farger som blir fine med et lag, fortsetter Forbergskog. Bruk oppvaskhansker Når neglene er lakkert etter alle kunstens regler, anbefaler Forbergskog å alltid avslutte med Top Coat. Dette for å få fram glansen i den fargede lakken og for å få et resultat som varer. - Da er det den blanke overlakken du sliter vekk først og ikke den fargede. For enda mer holdbart resultat kan du også lakke et lag med Top Coat dagen etter lakkeringen, og husk også å lakke tuppen av neglene. Gjør du det flasser lakken mindre av, sier hun og legger til at et annet godt råd er å alltid bruke oppvaskhansker når du skal vaske. Den naturlige neglen blir myk når den kommer i kontakt med vann og bøyer seg lett. Da flasser lakken av, og du må i gang med en ny omgang neglepleie.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning