Slik finner du rett bh

Med stropper eller uten stropper. Med spile eller uten spile. Vattert eller ikke vattert. Det er virkelig ingen lek å finne frem i bh-jungelen.

Foto: NRK
Publisert Oppdatert
Foto: Katrine Andreassen

Syns du det er vanskelig å finne en bh som sitter skikkelig? Kryper puppene dine ut av cupen eller legger det seg valker over ryggstroppen? I så fall har du antageligvis valgt feil størrelse - eller feil modell. Det er nemlig ikke alle BH-er som er skapt for dine pupper. Men ikke fortvil - den rette bh'en finnes der ute!

Slik finner du riktig cup- Når det kommer noen inn i butikken, ser jeg nesten umiddelbart hvilken størrelse hun bruker i bh. Jeg bruker aldri målebånd. Det dreier seg nok om en innebygd intuisjon og 20 års erfaring, sier Aud Storhaug, som driver Aud`s undertøysalong på Strømmen Storsenter.

For oss som ikke har så lang erfaring, kan det imidlertid være greit med et målebånd. Måler du rundt kroppen finner du ut hvilket tall du skal lete etter før bokstaven i størrelsen. Deretter måler du hvor stor du er rundt selve bysten, og trekker det første tallet fra det siste. Da finner du ut hvilken cup du trenger.

A-cup: Forskjell på 12,5 cmB-cup: Forskjell på 15 cmC-cup: Forskjell på 17,5 cmD-cup: Forskjell på 20 cmE-cup: Forskjell på 22,5 cm

Bh for store pupperHar du store pupper bør du velge en bh med god støtte på siden. Bh'en bør ha brede seler og så stor cup at puppene ikke velter over kanten.

- Det å finne en god bh er helt klart vanskeligst for dem med store pupper, men med den rette bh'en ser man virkelig flott ut. Overkroppen blir nettere. De siste årene har det kommet mye flott undertøy i store størrelser, så man trenger ikke gå i en stygg, kjedelig bh selv om man har store pupper, sier Storhaug.

Det er likevel bh-ene som passer de største puppene som har det mest tradisjonelle utseendet, men heldigvis har produsentene funnet ut at det faktisk er mulig å velge annet enn sort og hvitt stoff.

Bh for små pupperHar du derimot små pupper, anbefaler Storhaug en vattert bh. Den gir mer fylde til brystene.

- Det finnes også silikoninnlegg man kan legge i bh-en. Mange med veldig små pupper bruker dette, og da kan man gå opp en cup i størrelse. Det er også vanlig at jenter med små pupper velger en pushup-bh. Da får man virkelig løftet puppene, får mer volum og en skikkelig kløft, fortsetter hun.

Bh for midt-på-treet-pupperEr puppene dine mer på midten av skalaen når det gjelder størrelse, tilhører du kanskje dem som har det enklest når du skal velge bh. Butikkene bugner over av lekkert undertøy, og er det en B-cup du er ute etter, kan du stort sett velge og vrake.

- For tiden selger vi veldig mye formpressede bh-er. Disse syns ikke under trange topper eller fine kjoler fordi de ikke har sømmer på cupen. De har jo ferdigpresset fasong, slik at brystene formes etter bh-en. For tiden er det mest in å ha rund fasong på puppene, men det aner meg at de spisse Madonna-puppene kan være på vei tilbake, sier bh-eksperten videre.

Slik unngår du hengepupper - En god og flott bh er viktig. Det gjør mye med utseende og selvfølelsen, men kan også redusere rygg- og nakkeplager. I tillegg er det jo slik at man fortere ender opp med hengepupper dersom man går mye uten bh. Huden strekkes og da kryper puppene nedover, sier Storhaug. Hun forteller at tyngden på puppene heller ikke nødvendigvis har med størrelsen å gjøre.

- Noen har store pupper som faktisk er lette mens andre har små tunge pupper. Det har bare med hvordan vi er skapt å gjøre, men det finnes en bh for oss alle, avslutter hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning