Tips til nyttårsaften

Slik blir du sjarmerende på fest

Akkurat passe fnisete med en ekstra porsjon mot og sjarm. Slik er det vi helst vil se oss selv på fest.

PASS PÅ: Lurer du på hvor grensen går mellom sjarmerende og stupfull? Da bør du lese dette.
PASS PÅ: Lurer du på hvor grensen går mellom sjarmerende og stupfull? Da bør du lese dette. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Grensen mellom å være sjarmerende brisen og stupfull kan være hårfin.

Det vil si - forskjellen er ganske stor, men det å finne ut hvordan man skal holde seg på riktig side av grensen kan være verre.

Man er liksom så veldig godt i siget når festen er i gang, og da kan det være vanskelig å roe ned og beholde den gode, sprudlende følelsen man gjerne etterstreber. For vi vil jo så nødig ende opp sjanglende i gata, gråtende på trappa eller i armene til en vi aldri ville funnet på å falle for i edru tilstand.

Vær beskjeden

- Vis måtehold, er rådet fra skikk- og brukekspert Erik Lundesgaard.

Han har skrevet boka "Skikk og Bruk" og mener at når det gjelder alkohol er de fleste nordmenn dårlige til å vise måtehold. Noe som fort kan resultere i at selv 60-åringer ender opp som alt annet enn sjarmerende brisen.

- Særlig gjelder dette i sammenhenger der man får gratis alkohol - for eksempel brylluper og jubileer. Folk går gjerne helt amok, men det er lov til å være litt beskjeden også, sier Lundesgaard.

Selv anbefaler han et jevnere inntak av bedre drikkevarer dersom du skal oppnå den gode partyfølelsen.

Les også: Jenter tåler mindre

TIPS: Drikk gjerne annethvert glass med vann, da får du en jevnere formstigning.
TIPS: Drikk gjerne annethvert glass med vann, da får du en jevnere formstigning. Foto: Foto: Crestock

Husk å spise

Har du lett for å glemme hvor mye du drikker mens du har det moro, kan det være lurt å huske det gamle trikset med å drikke annethvert glass med noe alkoholfritt, gjerne vann. Da får du en langsommere og jevnere formstigning, og det er mindre fare for at du tipper over.

Synes du det er kjedelig å supe vann underveis, kan du for eksempel prøve å blande drinkene litt svakere enn vanlig. Du vil fortsatt bli brisen, men i et litt mer kontrollerbart tempo enn om du halvblander for å komme raskt opp i marsjfart.

Det er også viktig at ikke magen er tom når du setter i gang festen. To glass vin på tom mage gjør deg skeivere i fletta enn om du spiser litt før eller underveis.

Og merker du at det går galt - drikk vann og dans! Ingen ting fjerner den gryende sjanglingen som to vannglass og en halvtime på dansegulvet.

Les også: Fylla har skylda

Gir du blaffen, er du over grensa

Men hvor går så grensen mellom sjarmerende brisen og stupfull? Lundesgaard mener du alarmklokka bør ringe når du mister kontrollen.

Når du ikke lenger vet hva du gjør, når armer og bein føles som lange spagettitråder og tunga er blitt alt for stor til munnen og du snøvler usammenhengende. Når sminken renner og du ikke lenger bryr deg og toppen kryper over bilringen som du ellers er så nøye på at den skal dekke over - ja, du gir rett og slett blaffen.

På dette tidspunktet er du nok dessverre ikke sjarmerende brisen lenger.

- Sjarmerende brisen er vel det vil alle helst vil være på fest og det er det gutta liker best at jentene er også. Når man er 14 er det kanskje kult med drita fulle jenter, men etter hvert syns man ikke det er like sjarmerende lenger, sier han.

Les også: Sannheten bak sexmytene

Behold kontrollen

Så neste gang du skal på byen eller på fest, kan du kanskje ha tipsene fra skikk- og brukeksperten i bakhodet. Når du kjenner at kontrollen er i ferd med å glippe, kan det muligens være en idé å ta det med ro og vise litt av måteholdet Lundesgaard snakker om.

Vi syns jo sjelden at andre er spesielt sjarmerende når de raver rundt uten kontroll, og det er nok dessverre lite sannsynlig at du er særlig mer sjarmerende når du er i den tilstanden.

Les også: Orgasmeordboka

Les mer på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning