Skriv ned hva du liker

Er du omtenksom, passer du best sammen med en mann som også er omtenksom.

Publisert Oppdatert

Det er ikke alltid at motsetninger tiltrekker. Det er visse ting som må matche om et forhold skal fungere. Man behøver ikke å like den samme filmen, men det er noen ganger greit å leve etter de samme normene og reglene.

Dekk behovene
- Det viktigste er å finne ut om man har mest bruk for trygghet og frihet. Det er hovedelementene i et forhold. Ligger frihet på førsteplass bør man ha en som har samme ønske om frihet. Har man ikke det kan det oppstå for mange misforståelser, sier den danske sexologen Joan Ørting.

Ørting mener at man ikke kan dekke hverandres behov, om man ikke passer sammen.

- Det kan godt være at en trygghetskvinne mener at hun er perfekt for kjæresten, men at han er nær ved å kaste opp av all tryggheten og heller vil ha litt liv og spenning, sier hun til Ekstrabladet.dk.

Skriv ned punkter
Ørting anbefaler deg å skrive ned fire punkter om hva du setter mest pris på ved din egen personlighet. Er det dannelse, impulsivitet eller selvstendighet?

- Når du har notert ned fire ting finner du ut hva som er viktigst. Kanskje er du mest stolt over din kreativitet, da er det best om du får en mann som også er kreativ, sier Ørting.

Sjekklisten skal deretter brukes som et verktøy til å finne en partner som passer deg. Dere kan fortsatt ha forskjellig smak i mat og film, men den egenskapen du setter mest pris på hos deg selv er det viktig at han også har.

- Har man humor som viktigste punkt, gidder man ikke å stå og snakke med en tørrpinne hele kvelden. Da må vi ha en som det er litt mer liv i, sier Ørting.

Har du lyst til å finne en partner som passer for deg? Prøv Q500!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning