Skoene som demper stress

Men holdningen må du må skjerpe selv.

Publisert Oppdatert

Det var under et opphold i Kenya at den sveitsiske ingeniøren Karl Muller fant opp Masai-skoene. Etter å ha slitt med vond rygg i en årrekke merket han at smertene gikk over etter å ha gått barbeint på myke rismarker.

Nå har det spredd seg rundt i det ganske land, og skoene selger som varmt hvetebrød. Og det er ikke bare mannen i gata som prøver skoene, også Sven Nordin, Drillo og danser Marianne Skovli Aamodt har gode kjennskaper til skoene og anbefaler dem gjerne videre.

- Etter et langt danseliv med tiltagense plager i ledd og skjelett kom jeg heldigvis over MBT. De virker avlastende og jeg går mykere, sier Aamodt.

Skjerper belastning
Prinsippet med de rare skoene er å skape stabilitet som aktiverer kroppens kjernemuskler. Balanse og stabilitet bedres.

Skoenes såle er avrundet, balansen øver dermed opp naturlig og muskelaktivteten øker. Sålens konstruksjon gir god demping mot harde underlag og variasjon i fotavviklingen i en ellers stereotyp hverdag.

Ifølge DinKost.no viser ulike studier at Masai-sko kan bidra til å blant annet redusere belastning og stress i ankler, knær og hofter. Flere studier er også planlagt.

Fagansvarlig i Masai Barefoot Technology, Pål Engell, sier til DinKost.no at det ofte ikke er nok bare å bruke Masai sko for å bedre plager. Det er også viktig å bli seg bevisst på kroppsholdning og sittestilling generelt.

Ventelister
Folk betaler tydeligvis godt for å ha gode sko. De billigste koster rundt 1800 kroner, men det er tydeligvis ikke noen hindring for det norske folk.

Carl Reidar Solvang er hovedeier i butikken som selger skoene. I et intervju med Finansavisen forteller han om en eventyrlig suksess. Masai Norge har doblet antall forhandlere til 180, men har fortsatt 100 forhandlere på venteliste.

- Vi er selektive og forsøker å plukke de beste forhandlere på hvert sted, sier Solvang til avisen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning