Skjønne Helenas smykkevalg

Den danske supermodellen Helena Christensen er Pilgrims nye modell for 2008. Hun elsker å mikse stilarter.

Helena Christensen sier hun er helt vill etter Pilgrim-serien Pilgrim+ i ekte sølv, med bladsymbol. (Foto: Pilgrim)
Helena Christensen sier hun er helt vill etter Pilgrim-serien Pilgrim+ i ekte sølv, med bladsymbol. (Foto: Pilgrim) Foto: Pilgrim
Publisert Oppdatert
Helena og venninnen Kate Bosworth finner tonen under en celeber middag i New York. (Foto: WireImage/All Over Press)
Helena og venninnen Kate Bosworth finner tonen under en celeber middag i New York. (Foto: WireImage/All Over Press) Foto: WireImage.com
-Jeg foretrekker en original og litt bohemaktig look, sier Helena Christensen. 
(Foto: WireImage/All Over Press)
-Jeg foretrekker en original og litt bohemaktig look, sier Helena Christensen. (Foto: WireImage/All Over Press) Foto: WireImage.com
Helena er stolt over hjemlandet Danmark, fordi dansk design får så stor anerkjennelse verden over. (Foto: Pilgrim)
Helena er stolt over hjemlandet Danmark, fordi dansk design får så stor anerkjennelse verden over. (Foto: Pilgrim) Foto: Pilgrim

Selv hevder Helena Christensen at hun utelukkende sier ja til kampanjer for produkter hun kan stå inne for.

- Når jeg blir et merkes ansikt utad er det viktig for meg at jeg føler meg tilpass med den varen jeg skal selge, sier Helena.

Helena inspireres til stilvalgene sine av alt hun opplever i løpet av en dag, enten det er snakk om visuelle inntrykk, musikk, film, bøker eller magasiner.

- Jeg liker godt å mikse ulike stiler, farger og mønstre, så man kan vel si at jeg heller litt mot det originale, bohemaktige uttrykket.

Designerantrekk fra topp til tå unngår hun.

- Jeg føler at det begrenser meg, sier hun.

Stolt av Danmark

Hun bruker smykker til daglig, og har alltid på seg et par hjemmelagde lærarmbånd.

- Ellers mikser jeg gamle smykker med for eksempel Pilgrims armbånd og kjeder.

Hun er veldig stolt av hjemlandet sitt, Danmark.

- Vi får stor respekt verden over for vår design. På møbelfronten kan man si at vi er et av de mest revolusjonerende land i verden, men selv våre smykkedesignere er kjent for å være ytterst dyktige og meget velrenommerte.

- Hvorfor tror du at dansk design er så annerledes og markerer seg så kraftig per dags dato?

- Danskene er veldig kreative og har sans for estetikk og klassiske linjer og former. Det ligger til vårt sinn å skape gode, vakre produkter som holder seg gjennom tidene.

Balanserer jobb og familie

Når hun skal slappe av gjør hun enten overhodet ingenting, eller så lager hun mat eller leser.

- Om sommeren elsker jeg å være i sommerhuset vårt og svømme i havet.

- Hvordan skaper du balanse mellom en aktiv karriere med mange reisedager, og det å være mor?

- Jeg pleier som regel å være i New York med sønnen min i to-tre uker, hvor jeg samtidig tar meg av vår butikk i New York og av fotoarbeidet mitt. Når jeg reiser utenlands på grunn av arbeid, pleier jeg å samle tre-fire ulike jobber, så det blir en intens uke med reising og arbeid.

Følger magefølelsen

Helena Christensen er kjent som både modell, designer, fotograf og innehaver av en butikk. Hun kan ikke si hvilke av yrkene sine hun liker best.

- Jeg synes alle jobbene komplimenterer hverandre på en perfekt måte! Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan få lov til å beskjeftige meg selv med så mye kreativt. Jeg lærer noe fra alle jobbene som jeg kan få brukt for i de andre.

Hun ser ikke seg selv som et karrieremenneske.

- På det plan har jeg aldri hatt store ambisjoner. Jeg har alltid fulgt magefølelsen og aldri lagt noen avgjørende planer - og det har aldri vært kjedelig!

Sover seg vakker

Når hun skal trene, foretrekker hun - tro det eller ei - boksing!

- Jeg bokser på gamlemåten. Det er en veldig intens form for sport, som trener både kropp og sinn. Og så løper jeg ca. 20 minutter tre ganger i uken.

- Har du et skjønnhetstips?

- For meg er det beste å få sove, sove, sove. Og å spise masse god, lekker og sunn mat! Dessuten bruker jeg massevis av balsam og ansiktskrem.

- Hva er ditt råd til unge modeller?

- Sørg for å ha bein i nesa og føttene på jorda! Du blir nødt til å ha veldig mye selvironi og en fantastisk form for humor, for deg selv og for bransjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning