- Skal være klær for alle

For nøyaktig ti år siden viste Mette Møller frem sin første kommersielle kolleksjon.

Publisert Oppdatert
Foto: Scanpix

I kveld viste den erfarne designeren frem sin seneste kolleksjon på moteuka i Oslo - og kunne dermed jubilere.

- Det er utrolig rart med visninger som dette. Du har holdt på så lenge, og plutselig er det slutt. Det er rett opp og rett ned, sier Mette til DetNye.no.

For selv om Mette Møller begynner å bli vant til dette, syntes hun fortsatt det er utrolig moro å se sine egne klær på catwalken.

Passer for alle

Hver designer har sin egen form for motivasjon og inspirasjon. Mette blir inspirert av film og tv. For denne kolleksjonen var det NRK2-serien Carnivále som var Mettes store inspirasjonskilde.

- Jeg ser for meg en kjemperik person som plutselig blir fattig. Men hun glemmer ikke sin sans for mote, sier designeren.

Fargene er tonet ned og klærne skal passe for alle.

- Er det noen spesiell alder du ser for deg når du designer klærne?

- Det er ikke alder som betyr noe, heller hvilken type man er. Man skal passe til klærne, og når jeg ser på hvem som er innom butikken min er det alt fra tenåringer til spreke damer på 60 år, sier Mette. Hver til sitt

En annen veteran som viste frem sin nye kolleksjon i dag var designer Merete Taule. Hun og Mette har jobbet sammen før og skapt merket TauleMøller. Men i dag var det hennes eget merke, Tauledesign, som ble vist frem på catwalken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning