Silikonpupp uten kirurgi

I takt med kirurgipuppenes dalende popularitet, kjøpes silikonbrystholdere som lover fylde og sprett til naturlige pupper.

Foto: Marianne Henriksen
Publisert Oppdatert
Foto: Marianne Henriksen
Foto: Marianne Henriksen

De selges i selvklebende silikon, som fronter til å lime fast på hver side, eller som silketrukkede polyesterkopper. Skulderstroppene er borte, og hekten på baksiden likeså. Party-BH'ene skal ikke synes under minimale klesplagg - men funker de? Vi lot 18-åringene Caroline, Kristine og Line teste ut BH'ene en helg.

- Den i silikon er utrolig deilig å ha på. Det føles som om jeg ikke har noe på meg, jeg kunne gått med denne hele tiden, sier en begeistret Caroline.

Hun testet den ut på fest under en liten topp.

- Alle ville dra ned for å se på den kule BH'en. Guttene syntes den var morsom, og ingen var negative når denne merkelige BH-en ble tema, sier hun.

Plundret med monteringen
BH'ene vi testet er fra Unbra og Lindex. Unbra-BH'ene er uten stropper, enten trukket i stoff eller i polyester med et lag organisk silikon. Disse brystholderne skal først og fremst være usynlige under klær, men bidrar også til å gi form og fylde. Lindex-BH'en består kun av frontkopper, og holdes på plass av klebelapper. Lappene må kjøpes i tillegg til BH-en.

- Unbra-BH'en sitter bra når man først setter den på riktig, sier Line, som først plundret med monteringen.

- Jeg får ikke akkurat så mye større pupper av disse, men de fungerer slik en solid BH ellers gjør, gir form og fasong. Forskjellen er at disse ikke synes så godt, og føles mer naturlig å ha på seg. Det blir heller ikke ekkelt at de er selvklebende slik jeg først trodde, det merker jeg ikke, sier hun.

Innsiden av koppene er så klissete av silikonbelegg at de lett henger fast ved kun en fingertuppberøring.

Billigere fra Lindex
- Denne er stivere, og synes under flere av klærne, sier Line om BH'en panelet testet fra Lindex. BH'en koster halvparten så mye som den fra Unbra, i underkant av to hundre kroner, men må suppleres med nye klebende etiketter hver gang den skal brukes.

- Det trekker ned at vi må kjøpe klistremerker for å få denne til å fungere fint, og at den er stiv å ha på seg, sier Line. Hun synes heller ikke den gav et naturlig inntrykk når klærne kom på.

- Det morsomme med Unbra-BH'en er at jeg kan forme fasongen på bysten selv, uten at den føles ubehagelig eller unaturlig å ha på seg. Etter å ha prøvd ut den først, ble Lindex-BH'en en nedtur, mener Line.

Caroline hadde også problemer med at Lindex-BH'en falt av, til tross for at hun ikke hadde smurt seg med fuktighetskrem.

Ser ikke falske ut
- Av de vi testet likte jeg varianten i silikon best. Den er min favoritt! Den sitter bra, jeg fikk god passform, og følte at jeg ikke hadde på meg noen BH. I forhold til vanlige BH-er med push-up og fyll er ikke dette noe som gir falskt store pupper, konkluderer Caroline.

Jentene mener klærne du bruker, bør være tettsittende:

- Stoffet i løsere topper glir mot silikonet! Det er ikke kult når du får kommentarer om at BH-plasten synes på fest, sier Caroline.

Alle tre jentene likte Unbras billigste variant best, og mener at den kan brukes både til hverdag og fest. De likte passformen og variasjonsmulighetene den gav - her kan man selv velge seg kløft eller ei, i en og samme BH. De dyrere variantene satt dårligere, mens LindexBHen satt litt unaturlig og gled fort av. Lindex fikk pluss for pris, men minus for passform og behov for tilleggsprodukter som klebelapper.

Bildene er tatt på utestedet Blue Marlin i Sandefjord, klærne er lånt av bl.a. TBN og Clara.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning