Server noe annet enn biff

Fisk og grønnsaker kan hjelpe på sexlivet.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Trenger du å sprite opp sexlivet ditt er det en ting du kan begynne med: Lag en handleliste og kom deg på butikken.

Det er nemlig en del ting man kan få kjøpt på den lokale dagligvarehandelen.

Ikke lag sovemedisin på fat

Når du skal be daten hjem på middag er det greit å ha servere noe annet enn vin, en tung middag og sjokolade til dessert. Det høres godt ut, men om du ønsker noe mer ut av kvelden, er dette regnet som den rene sovemedisinen.

Ifølge ekspertene bør du servere et måltid som inneholder mye Omega 3, slik som laks eller makrell.

- Omega 3 får nervesystemet ditt til å fungere mye bedre. Sex har mye med sirkulasjon å gjøre og om du serverer noe med vitaminer og mineraler i tillegg, hjelper det godt på lysten, sier psykolog og sexolog Barbara Bartlik til nettstedet Forbes.com.

For å få en bedre sirkulasjon i kroppen, kan man også bruke matvarer som peanøtter, cashewnøtter, melkeprodukter eller grønnsaker.

Forandre dietten hans

Dette med mannens potens kan være vanskelig å snakke om. Men har du en kjæreste som har problemer, kan du hjelpe han ved å forandre kostholdet hans.

Et eksempel er at du kan tilføye litt soya i kostholdet. Ifølge Forbes er også soya godt for prostataen.

- Det er flere studier som viser at kostholdet har mye med potens å gjøre. Går mannen ned i vekt kan også det ha positive følger, sier doktor Ridwan Shabsigh, ved New York Center for Human Sexuality, til Forbes.com.

Flere produkter man kan bruke for å få fart på sexlivet er havre, rotgrønnsaker, hvitløk, ginseng, soyabønner, chili og forskjellige typer frø.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning