Rørt vinner

Stian Tjernsmo la ikke skjul på hvor mye denne prisen betyr for han. Dette er hjelp og penger han sårt trenger for å lykkes.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert

Det var en stolt og rørt designer som i dag Max Factor Fashion Stipend. Stipendet har en estimert verdi på kroner 75 000.

- Dette er helt utrolig, jeg vet ikke hva jeg skal si. For det første er dette penger jeg trenger, men som jeg ikke har, og for det andre er det veldig kult at noen ser hva jeg har gjort og hva jeg gjør, sier designer Stian Tjernsmo til DetNye.no

Stian er ferdig med tre år på moteskolen Esmod og selv om Esmod er en internasjonalt anerkjent skole, så er det ikke lett å få seg jobb.

- Men nå har jeg jo Max Factor i ryggen til å hjelpe meg videre, så dette er bare helt strålende, sier Stian.

Sterke virkemidler

Stians viste frem kolleksjonen foran juryen på Esmod for en tid tilbake. Da var kolleksjonen preget av medaljer, gassmaske, paljetter og marsjstøvler. Og det hører vel kanskje med siden temaet var splittet personlighet, andre verdenskrig og klassisk herremote.

- Når du ser visningen av kolleksjonen er ikke dette typiske hverdagsklær. Men jeg er sikker på at når de strippes ned og man får bort gassmaskene, er dette salgbare klær, sier Stian.

Og Jan Thomas er veldig enig.

- Jeg ser at dette kan være noe som kan selges både her og i utlandet. Dette er klær som Brad Pitt og Justin Timberlake kan gå med, fastslår han.

Hjelper de lovende

Dette er første gang Max Factor deler ut stipendet, men det er forhåpentligvis kommet for å bli.

- Max Factor ønsker å hjelpe en frem en norsk, lovende designer som ikke har fått etablert seg ordentlig verken på det norske eller det internasjonale markedet, sier Jan Thomas til DetNye.no.

Stipendet gir Stian hjelp til de tingene som virkelig koster penger når en visning eller en fotoshoot skal settes i gang.

- Vi vil bistå med makeup, styling og modeller for å skape et helhetlig uttrykk på presentasjonen av Stians kolleksjon. Og siden Stian selv setter fokus på uttrykk og det helhetlige blir det veldig spennende og jobbe med han, sier Jan Thomas.

DetNye.no vil følge Stian og Jan Thomas videre på veien, og kommer tilbake med mer når fotoshooten eller visningen skal lages.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning