Rift om designplaggene

Det hersket godt, gammeldags butikk-kaos på H&M i dag da Viktor & Rolf ble lansert i 19 norske butikker.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert

Da Hennes og Mauritz i dag åpnet dørene, hersket det kaos utenfor butikken på Karl Johan. Kvinner i alle aldere sto klare til å storme inn da startskuddet gikk. Flere av dem hadde sett seg ut de plaggene de skulle ha kloa i.

Smugtittet på internett
Den nederlandske designerduoen Viktor & Rolf er kanskje ikke like kjente som fjorårets H&M-designer Stella McCartney og Karl Lagerfeld som var året før. Men kundene var likevel klare til kamp.

- Jeg var inne på internett i går for å kikke etter hva jeg skulle handle. Så da butikken åpnet visste jeg hva jeg skulle gå etter, sier Ninette Bøhmer, som forteller at det ble som vanlig litt mer enn hva hun hadde tenkt seg på forhånd.

Bra design
Sammen med klassevenninnene fra moteskolen Esmod, var Ninette ute for å sikre seg noen av de 35 plaggene som hang i butikken.

- Jeg kjente på en del av plaggene og ble overrasket over kvaliteten. Noe av det kjentes bra ut, og designet var råbra. Finishen på produktene var veldig bra, sier Tuva Listau.

Og selv om hun kun fant seg et par vanter, fant Ninette og Nina Nordfjell nok for dem alle tre. Tre kjoler, to strømpebukser, en genser og en morgenkåpe. Det var bare noe av det man kunne skimte i de fullstappede posene.

- Jeg er overveldet
Kommunikasjonsansvarlig i H&M Norge, Guro Forseth, fortalte DetNye.no i går at de var svært spent på åpningen og at hun håpet det ville bli bra.

I dag var det kun et stort smil å se i ansiktet hennes.

- Jeg er overveldet. Det er jo bare så populært, så dette er veldig, veldig gøy, sier hun.

De ansatte på Karl Johan-filialen fyller på så godt de kan. Men de har ikke før kommet ut med stativene, så er det inn på lageret for nye varer.

- Vi kommer til å få litt mer i ettermiddag, men vi vet ikke hvor mange plagg vi får. Det er veldig usikkert hvor lenge vi kommer til å ha plaggene, men går det i dette tempoet tar det ikke lang tid før det blir tomt, sier Forseth.

Har du ikke tid til å gå og handle er det en siste mulighet for å få tak i plaggene. H&M vil ha kolleksjonen tilgjengelig online fra mandag 13. november klokken 00:01.

Sjekk lista:
Har du fortsatt ikke fått med deg om kolleksjonen kommer til din butikk får du lista her:

Oslo: Stenersensgate, Bogstadveien, Nedre Slottsgate, Stortorget, Oslo City og CC Vest
Strømmen: Strømmen Storsenter
Bærum: Sandvika
Ski: Ski Storsenter
Gjøvik: CC Mart'n
Tønsberg: Farmandstredet
Kristiansand: Slottsquartalet Senter
Sandnes: Kvadrat Kjøpesenter
Stavanger: Stavanger Storsenter
Bergen: Galleriet og Lagunen Senter
Trondheim: Trondheim Torg og Solsiden Kjøpesenter
Tromsø: Nerstranda senter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning