Rettferdig for alle

Think-stiftelsen vil at alle skal tenke på miljøet. De laget show i Tromsø.

Foto: Mark Hildebrandt
Publisert Oppdatert
Foto: Mark Hildebrandt

I går samlet både norske og sør-afrikanske musikere og designere seg i Tromsø for Think Mental Fashion show.

Se video fra showet på Det Nye TV!

Økologisk produksjon

Think er en stiftelse som skal jobbe med unge mennesker på skoler, kultur- og idrettsarenaer. Formålet er å forebygge hiv-spredning og gi et helhetlig bilde og bekjempe myter og fordommer mot hiv og aids.

Sammen med Det Nye drøm presenterte Think i går et annerledes moteshow. Showet viste klær som er produsert med en aktiv tanke med hensyn til økologisk produksjon og rettferdig handel.

- Konserten og moteshowet var fantastisk bra. Både norske og afrikanske artister var samlet. Det er midnattssol og en super kveld i Tromsø, sa moteansvarlig i Det Nye Vibeke Stiansen på telefon sent i går kveld.

Budskapet sto sterkt

Hun trekker moteshowet frem som en av høydepunktene.

- Det var koblet inn lokale dansere som nesten fikk showet til å gå over i det teatralske. Det var et annerledes show og de ga oss virkelig inspirasjon og en fin opplevelse. De viste at de hadde et budskap og en rød tråd i visningen, sier hun.

Blant norske designere var blant annet Arne & Carlos representert, sammen med Vera & William.

- Designerne og artistene står bak budskapet om rettferdig handel. Det er flere og flere som henger seg på bølgen og det er utrolig positivt, sier Stiansen.

Hilsen fra Mandela

Under showet fremførte Ntsika Diamini fra The Nelson Mandela Foundation en personlig hilsen til det norske folk fra sin bestefar Nelson Mandela.

I hilsenen refererte Mandela til fjorårets konsert 46664 Artic:

- 46664 Artic samlet inn 13 millioner kroner til Nelson Mandela Foundation hiv/aids-program. Vi burde aldri si at vi ikke hadde pengene som kunne utgjøre forskjell i vårt folks liv. Disse pengene vil gå til de som er sterkest berørt av denne sykdommen, og dem som står i frontlinja for kampen. Takk til befolkningen i Norge for at dere jobber sammen med oss for dette!

Les mer om Think-prosjektet her.

Les mer om 46664 Artic her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning