Prinsessekjole til 11 millioner

Lyst på en eksklusiv og kongelig kjole? Da kan du delta i auksjoneringen på eBay førstkommende helg.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Prinsesse Diana var i sin tid et stilikon uten sidestykke. 10 år etter hennes tragiske død er klærne hennes fortsatt gjenstand for berømmelse og beundring. Til helgen auksjoneres en av hennes vakreste kjoler bort på eBay - til en prislapp du bare kan drømme om.

Catherine Walker-design

Den spesielle kjolen er designet av Catherine Walker, og ble i utgangspunktet auksjonert bort av prinsessen selv bare 2 måneder før hennes død. Den gangen kjøpte et amerikansk tv-selskap kjolen for rundt 590 000 kroner.

Når kjolen nå går under hammeren for andre gang tror man den skal gå for minst 11 millioner kroner. Auksjonen går av stabelen på førstkommende søndag, og budrunden starter på 1,7 millioner.

Inntektene for kjolen skal gå til den veldedige organisasjonen The Promise Alliance, som støtter vanskeligstilte barn.

Velbrukt kjole

Kjolen det handler om er en nydelig stroppløs kreasjon i blå chiffon. Noe uvanlig for prinsessen brukte hun kjolen ved hele to anledninger. Dette betyr sannsynligvis at den var en av Dianas favoritter.

Hun brukte den første gang under filmfestivalen Cannes i 1987. To år senere ble hun igjen avbildet i antrekket på premieren til teaterstykket Miss Saigon i London.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning