- Pene kvinner kan vinne Oscar

Premiereaktuelle Jennifer Connelly mener man ikke behøver å ta stygge roller for å vinne Oscar-prisen.

Foto: Warner Bros/Sandrew Metronome
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

De siste fem årene har tendensen gått i retning av at kvinnene som vinner Oscarprisen har fått den for roller hvor de ikke akkurat viser frem de mest glamorøse sidene av seg. Bortsett fra fjorårets vinner, Reese Witherspoon i Walk the Line, har skuespillerinnene som endte opp med Oscarprisen vært kvinner som ikke har vært redde for å vise seg på lerretet i naturlig tilstand.

For eksempel fikk Hilary Swank prisen i 2005 for Million Dollar Baby, der hun i store deler av filmen opptrådte med blåveis og i treningsutstyr. Charlize Theron vant prisen året før for sin rolle i Monster, der hun hadde lagt på seg flerfoldige kilo og blitt sminket til det ugjenkjennelige - mens Nicole Kidman vant i 2003 for rollen som den bleke og deprimerte Virginia Woolf i The Hours.

Pene kvinner er også flinke

Jennifer Connelly ble for alvor kjent da hun vant Oscarstatuetten for beste kvinnelige birolle i 2001, etter sin innsats i A Beautiful Mind. Mange trodde også at hun ville bli nominert til Oscar for sin rolle i Blood Diamond, som har norgespremiere på fredag.

Hun mener det ikke er nødvendig å tone ned sitt vakre ytre for å ende opp med den gylne statuetten i hånda, men pleier likevel å ta roller der hun ikke bruker timesvis på å bli dollet opp.

- Rollefiguren min i Blood Diamond er svært naturlig. Hun bruker ikke sminke, og når de beveger seg i naturen er hun uvasket, så jeg synes rollen er realistisk. Hvis noen synes jeg tar meg bra ut, er det flott! Du vet, pene kvinner kan også gjøre en god jobb, sier Connelly.

Modell som 10-åring

Jennifer Connelly fremsto heller ikke som spesielt glamorøs i filmen Requiem for a Dream fra 2000. Her spilte hun en heroinavhengig kvinne som måtte selge kroppen sin for å få råd til neste skudd.

Men selv om Jennifer Connelly ikke er spesielt opptatt av å ta seg best mulig ut i filmene hun spiller i, jobber hun hardt med å godta seg selv slik hun er. Hun tror mye av grunnen til dette er at hun startet å jobbe som barnemodell da hun var ti år.

- Det var vanskelig for en med min personlighet å hele tiden bli sett på og målt opp og ned. Jeg er veldig tøff mot meg selv, og vil ikke skuffe verken meg selv eller andre, forklarer Connelly.

Etter at hun ble mor, har hun imidlertid begynt å legge mindre vekt på hvordan hun fremstår i media.

- Jeg tror også jeg er mer komfortabel med meg selv nå fordi jeg har større kontroll over hvordan utseendet mitt fremstilles, sier Connelly.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning