Olaug ble Årets Rollemodell

– Det er ikkje kor biletskjønne folk er som avgjer kor glad du blir i dei, sier nynorskforkjemperen Olaug Nilssen, nylig kåret til Årets Rollemodell av Det Nyes lesere.

Publisert Oppdatert
Foto: Astrid Waller

- Er eg årets rollemodell?! Det hadde eg verkeleg ikkje venta. Det var så mange gode kandidatar, og fleire av dei var kjendisar, sier Olaug Nilssen.

Det Nye og kosmetikkprodusenten Dove har samarbeidet om å la Det Nyes lesere kåre årets rollemodell. Bakgrunnen var en undersøkelse der samtlige kvinner sa at de ikke føler seg vakre. De åtte kandidatene i kåringen var kvinner som er stolte av kroppen sin og det de har oppnådd.

Mange har dårlig selvtillit

- Føler kvinner flest at de er stygge?

- Eg trur ikkje at alle går rundt og føler seg stygge heile tida, men mange har nok dårleg sjølvtillit. Om ein elles har eit bra liv, trur eg ikkje det er så nøye. Eg tenkjer lite på korleis eg ser ut no, eg var meir usikker før. I media er det eit enormt fokus på utsjånad, og det er vanskeleg for unge kvinner. Det verkar diverre som om mange trur at det er viktig å kle av seg, sier Olaug Nilssen.

- Hvem er vakre?

- Folk som er engasjerte, opne, ivrige og glade er også pene. Det indre er viktigast. Det er ikkje kor biletskjønne folk er som avgjer kor glad du blir i dei.

- Er du komfortabel med å bli valgt til rollemodell?

- Av og til føler eg at eg er for feig og tilbakehaldande. Eg har problem med å uttale meg om saker eg ikkje har oversikt over. Men eg synest eg er litt tøff i nynorsksaka, sier Olaug.

I siste nummer av Det Nye kan du lese mer om Olaug Nilssen, og finne ut hvem hun ga premien fra Dove på 25.000 kroner til. Bladet er i salg fra 4. til 26. desember.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning