Nødhjelp til fulle venninner

En jentekveld på byen kan raskt bli ødelagt dersom en av venninnene blir altfor fulle. Aner du at stupfylla nærmer seg for venninna di, kan det derfor være greit å ta saken i egne hender.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Å være på byen med en venninne som blir fullere og fullere kan være en prøvelse. Ønsker du å gjøre kvelden litt hyggeligere og hjemturen enklere, kan det være greit å forsøke å påvirke venninnen til å ta det litt med ro. Det kan selvfølgelig være enklere sagt enn gjort, dersom hun er skikkelig i siget, men her får du i alle fall fem tips du kan ta med deg på neste bytur:

1. Velg lavere alkoholinnhold

Det første du kan tenke på, er valg av drikke. Dersom dere etter et fuktig vorspiel går for shots når dere kommer ut, er egentlig løpet kjørt. Da skal det dessverre bare et par runder til før det kan gå riktig galt.

Resultatet kan bli en gråtende, hysterisk eller hyperaktiv venninne og den hyggelige kvelden på byen blir kanskje verken hyggelig eller særlig lang. Vin og brennevin kan det muligens være greit å styre unna hvis du har lyst til at dere begge skal holde ut til utestedet stenger. Da kan det nok være bedre å satse på øl eller drinker som gjerne varer lenger og har litt lavere alkoholinnhold.

2. Få frisk luft

Men er dere allerede forbi det stadiet der man kan planlegge fremover, eller du aner at gråtekonserten eller hyperaktiviteten nærmer seg, finnes det fortsatt råd. Kanskje kan du foreslå at dere går en tur på at annet utested og ser hvordan stemningen er der - for da får dere begge litt luft og en pause i drikkingen. En tur ut kan gjøre underverker når det gjelder å klarne hjernen.

3. Ta en dans

En runde på dansegulvet kan også gjøre underverker, hvis stedet har et slikt. Selv om venninna di vanligvis er vanskelig å få med på en svingom, kan du regne med at hun er enklere å overtale når hun har lagt igjen de fleste av hemningene i bunnen av en flaske.

4. Juks med drinken

Hvis både forslag om tur eller dansing blir nedstemt, kan du jo foreslå at du henter neste runde med drikke. Med nummen tunge og litt ekstra avslappet hjerne vil hun neppe merke så veldig stor forskjell på om du henter en drink med eller uten alkohol. Smaken av en gin & tonic er forbausende lik en ren tonic, så det kan være forsøket verd. Sannsynligvis merker hun ingenting, og din hvite løgn hjelper henne å slukke tørsten samtidig som den redder henne fra stupfylla.

5. Få henne trygt hjem

Er alle råd testet ut, men ingen gir resultat, er det kanskje like greit å gå hjem. Som den gode venninne du er, sørger du da for at dere begge kommer trygt hjem. Slipper du din fulle venninne av syne, vet du jo ikke hvor hun ender opp. Kanskje tusler hun videre til neste utested på egenhånd, og med nedsatt vurderingsevne kan hun fort ende opp med å gjøre noe hun ikke vil.

Husk at neste gang kan det være deg som trenger en hjelpende hånd, og selv om du neppe får noen takk fra henne der og da, møter du sannsynligvis en takknemlig venninne neste gang dere ses.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning