Nivea er klassikeren

Den lille blå boksen er et svært populært produkt Europa over.

Publisert Oppdatert

Det er snart 100 år siden den blå boksen til Nivea ble laget som verdens første hudkrem. Den holder stand den dag i dag, stadig like populær.

Selger seg selv

En europeisk merkevareundersøkelse viser at Nivea er Europas sterkeste merkevare innen hudpleie.

Den blå boksen, Nivea Creme, er Niveas første hudkrem og selges i mer enn 150 land. Den har vunnet flere designpriser og boksen har blitt et kultobjekt.

- Kremen har stor betydning for veldig mange. Alle kjenner kremen og alle kjenner minnene som strømmer på når de kjenner lukten av den delikate, hvite kremen, sier salgssjef for Nivea i Beiersdorf Norge Line Skogen.

Kremen kan brukes der hvor huden trenger pleie. Kropp, ansikt, lepper, knær, små sår, tørre barnekinn og kuldebeskytter.

Europeisk enighet

Undersøkelsen fra Readers' Digest European Trusted Brands ble gjennomført i 15 land og i alt 25 000 forbrukere ble spurt om hvilke merkevare de hadde størst tiltro til.

Samtlige av de 15 landene hadde størst tiltro til Nivea.

- Dette er fremtiden og Nivea følger utviklingen nøye for alltid å være først med det siste. Vi er meget stolte av den historikken Nivea har, og spesielt er vi takknemlige for den tillitten våre kunder viser oss over hele verden, sier produktansvarlig for Nivea i Norge, Tove Løvseth.

Skeptisk

Det Nyes skjønnhetsjournalist og makeup-artist Cecilie Eggen er uansett litt skeptisk til kremen. Hun kikket i sitt lille leksikon og så hva forfatter Paula Begoun skrev om kremen.

- Hun skriver at mineralolje, som er en svært omdiskutert ingrediens som har rykte på seg for å være en billig fyll-ingrediens som gjør lite for huden, er den beste ingrediensen som noen gang er funnet siden den ikke irriterer og gir masse fuktighet til huden, sier Eggen.

Denne ingrediensen er imidlertid ikke unik for Nivea Cream. Den blir nesten brukt i alle fuktighetsgivende kremer, spesielt de billige, da mange av de dyre merkene hevder at mineralolje kan tette porer og er lite effektiv i sin helhet.

Ifølge leksikonet inneholder kremen også Kathon CG, et ingrediens som er kjent for å være meget irriterende på huden og ikke burde brukes på annet enn renseprodukter.

- Jeg syntes kremen blir mest innpakning og lite innhold. Kremen inneholder både en beroligende og en fuktighetsgivende ingrediens. I tillegg inneholder den en ingrediens som irriterer huden. Og det er jo litt paradoksalt, sier Eggen.

Selv sier hun at hun ikke har brukt kremen siden moren smurte henne inn på 70-tallet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning