Nicole og Reese høyest oppe

De kvinnelige Oscar-vinnerne tjener mest i filmbyen.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over Press

Det er ingen hemmelighet at pengene drysser over stjernene i Hollywood. Men for bare få år siden vare det flest menn som kunne se på de største sjekkene. Nå har det forandret seg, og kvinnene håver inn penger som aldri før.

17 millioner per film

Avisen The Hollywood Reporter har utarbeidet en liste over hva de hotteste kvinnene i byen deres tjener. Og på førsteplass er ingen ringere enn Nicole Kidman.

Kidman har vunnet det beste av priser og har vært med i uttallige store filmer. Hun tjener rundt 17 millioner dollar per film, og topper dermed den årlige listen over best betalte skuespillerinner.

I fjor kom 39-åringen inn på plass nummer to, etter Pretty Woman-stjernen Julia Roberts. Det siste året har Roberts heller satset på å være hjemmeværende sammen med sine to år gamle tvillinger.

Nyskilte og steinrik

På andre plass, med 15 millioner dollar per film, kommer nyskilte Reese Witherspoon. Hun vant Oscar for beste kvinnelige skuespiller i år, for filmen Walk The Line.

Tidligere har hun spilt i romantiske komedier, som Legally Blonde og Sweet Home Alabama. Hun har to barn, og skilte seg nylig fra skuespiller Ryan Phillippe.

På en god tredjeplass har vi Bridget Jones-stjernen Renee Zellweger. Hun innkasserer litt under 15 millioner per film, og strekker seg nesten opp til Witherspoon.

Renee var i tillegg til Bridget Jones, også med i storfilmen Chicago fra 2002-

Charlie's rike engler

På listen har The Hollywood Reporter fått med de rikeste og mest suksessfulle kvinnene i Hollywood.

På fjerdeplass finner vi Drew Barrymore. Hun får i underkant av 15 millioner per film, noe av det samme Cameron Diaz tjener.

Kjæresten til Justin Timberlake er populær, men har altså ikke kommet helt øverst blant førstedamene i Hollywood. Diaz ble den andre kvinnen, etter Julia Roberts, som kunne kreve 20 millioner dollar per film, for den andre filmen om Charlie's Angels. Etter det har det vært ganske stille rundt Diaz, og hun har derfor dalt til en god femteplass.

Oscar gir penger i kassa

Vakre Halle Berry tjener 14 millioner per film. I 2002 vant hun Oscar for beste kvinnelige skuespiller for filmen Monster's Ball. Etter å ha mottatt den prestisjetunge prisen valgte Berry litt lettere roller. Hun hadde hovedrollene i blant annet Catwoman og i Gothika, og snart kommer thrilleren Perfect Stranger, hvor hun spiller sammen med Bruce Willis.

Sør-afrikanske Charlize Theron er også en Oscarvinnende skuespillerinne. Hun vant for beste kvinnelige skuespiller for filmen Monster i 2004. Hun innkasserer rundt 10 millioner kroner per film.

Angelina og Jennifer

Angelina Jolie er snart mer kjent for hennes goodwill enn for hennes skuespiller-karriere. Hun og kjæresten Brad Pitt er stadig på forsiden av magasiner, med deres tre felles barn, reisende rundt i Afrika og Asia.

Men det er uansett skuespiller som Angelina Jolie er, og for det tjener hun 10 millioner dollar per film. Hun er aktuell med filmen The Good Shepherd, som har USA-premiere den 22. desember.

På niende og tiende plass finner vi henholdsvis Kirsten Dunst og Jennifer Aniston. Og selv om de tar de to siste plassene, er ikke åtte millioner dollar for en film, å forakte heller.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning