Når håret vokser feil vei

Inngrodd hår kan være kilde til irritasjon og ubehag, og nå når vi går varmere tider i møte vil jo helst unngå røde kuler under bikinikanten.

Publisert Oppdatert
Bløt huden før du napper med pinsetten, så unngår du lettere problemer når håret gror ut igjen. (Foto: iStockphoto)
Bløt huden før du napper med pinsetten, så unngår du lettere problemer når håret gror ut igjen. (Foto: iStockphoto) Foto: Louie Aguinaldo

Inngrodd hår er hårstrå som vokser litt ut, før de gjør en helomvending og setter kursen innover igjen. Når de så vokser inn i huden, resulterer det i rød hud, hevelse og ubehag.

Dette er et ganske vanlig problem, som man oftere ser hos personer med krøllete hår enn hos dem med rett hår, skriver www.mayoclinic.com .

Varsom hårfjerning

Mens noen inngrodde hår selv vil finne veien ut igjen, vil andre trenger behandling.

For å unngå at problemet i det hele tatt oppstår kan det være lurt å vurdere hårfjerningsvanene. Ved å sørge for at huden er fuktig der du bruker høvel vil du være litt mindre utsatt for plagene, og det er også lurt å unngå å dra høvelen flere ganger over samme område.

Et annet tips er å alltid følge hårretningen når du fjerner hår. Fortsetter hårene å vokse inn i stedet for ut, kan det kanskje være en idé å finne andre hårfjerningsmetoder og se om plagene forsvinner da.

Pinsett

Hvis du allerede har inngrodde hår, eller får det til tross for at du følger tipsene ovenfor, trenger du kanskje noen råd for å fjerne plagene.

En pinsett er det mest nødvendige redskapet, men før du napper ut det plagsomme håret, bør du gjøre huden bløt. Da blir det lettere å få håret ut.

Ender du opp med at håret knekker igjen, kommer du ingen vei. Da vil det fortsette å være et inngrodd hår helt til det er langt nok til å forsøke igjen.

Fjerne håret

Er plagene riktig ille og ubehaget varer mer enn noen dager, kan det være lurt å oppsøke en hudlege.

Alternative behandlingsmetoder vil være å fjerne håret permanent, og hvis infeksjonen er et faktum kan det også være behov for medisiner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning