Nå starter moteuka

Oslo Fashion Week setter i gang på tirsdag. Over 20 norske designere skal vise hva de gode for.

Publisert Oppdatert
Foto: Elisabeth N. Aanes

Kommende uke forvandles Oslo til et motemekka. I løpet av en uke vil 20 norske designere få vist frem sine klær på catwalken, og kjendisene vil konkurrere om både oppmerksomhet og antrekk.

Norges fremste

Det er mye å glede seg over når Oslo Fashion Week arrangeres i lokalene til DogA denne uka. So Hee, Julie Skarland, Moods of Norway og Maggie Wonka er noen av Norges fremste designere, og vil alle få sjansen til å sjarmere kjøperne og resten av bransjen.

Moteredaktør i Det Nye, Vibeke Stiansen, sier hun gleder seg til moteuka starter.

- Konseptet er blitt bedre og bedre, og de norske designerne får vist seg godt frem. Det er litt vanskelig å slå an i Norge, men de er helt klart på høyde med utenlandske designere, sier Stiansen. Bak kulissene

Under hele moteuken presenterer Canon fotoutstillingen Behind the Scenes. Det er bilder fra fjorårets moteuke, og bildene beskriver forventningen, spenningen og gleden bak kulissene under et slikt stort arrangement.


Fotograf Elisabeth Aanes fascineres av det å være flue på veggen.

- For meg er det mest spennende i kulissene. Det er der showet skapes og der man legger grunnlaget for suksessen. Samarbeidet og gleden "backstage" under Oslo Fashion Week overrasket meg like mye som det fascinerte. Alle involverte, fra designere, stylister, modeller, frisører og arrangører ga villig vekk av sine kunnskaper for at showet og presentasjonen skulle bli best mulig, sier Aanes til Oslo Fashion Week Magasinet.

Utstillingen av bildene vil være tilgjengelig på DogA under hele moteuka.

DetNye.no følger moteuka fra dag til dag. Følg med, og du vil få bilder, videoer og intervjuer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning