Mørkets dronning

Jennifer Connelly (37) har hovedrollen i en av månedens beste filmer – den beksvarte og dypt rørende Reservation Road.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

I dette dramaet spiller Jennifer Connelly mot Joaquin Phoenix og Mark Ruffalo, og hun gjør en formidabel jobb som sørgende mor. Det er liten tvil om at Jennifer foretrekker de mer alvorstunge filmene.

Allerede ti år gammel var hun på sin første modellaudition, og i 1984 fikk hun sin første filmrolle i Once Upon a Time in America. Jennifer var med i mange filmer på 80- og 90-tallet, men det store gjennombruddet kom med narkodramaet Requiem for a Dream i 2000.

Deretter gjorde hun seg mest bemerket som kona til mattegeniet John i Et vakkert sinn, og hun vant både Golden Globe og Oscar for beste birolle.

Samtidig vant hun hjertet til motspilleren sin, britiske Paul Bettany, som hun nå er gift med og har den fem år gamle sønnen Stellan med. Fra et tidligere forhold har Jennifer sønnen Kai på 10 år.

Andre kjente filmer du kanskje har sett Jennifer i, er monsterfilmen Hulken, grøsseren Dark Water og thrilleren Blood Diamond. I 2002 havnet Jennifer på People Magazines berømte liste over verdens 50 vakreste mennesker. Akkurat det må vi si oss enig i.

Vi digger Jennifer og gleder oss til å se henne i en lystig film, for en gangs skyld. Komedien He's Just Not That Into You har premiere på norske kinoer i september. Men først, altså, Reservation Road.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning