Messe for proffene

Trodde du at frisøren din bare finner på at gradering er in, eller at alle de nye produktene hun anbefaler kom til henne i en drøm? At skjønnhetssalongen din sin nye spraytan-pistol ble funnet på bakrommet på slump?

Foto: Mona Sæther Evensen
Publisert Oppdatert
Foto: Mona Sæther Evensen

Vel, da tok du feil.

I helga sto hår og skjønnhet i fokus på Norsk messe for Hår og Skjønnhet i Oslo Spektrum.

Tannbleking, spraytanning, hair-extensions og hudpleie - all slags hjelp den stakkars naturen måtte trenge - sto på programmet. Og vi tok turen for å ta pulsen på messen.

Posering på pidestall

To rødkledde cowboyer friserer i hårreisende tempo, akkompagnert av øredøvende country. Modeller som poserte på pidestaller. Live-klipping og catwalk-gåing. De kreative påfunnene for å kapre publikums interesse overgikk nesten hverandre - det var definitivt mye hårete action på messen.

I tillegg er det mange messetilbud, kvalitetsprodukter til en rimeligere penger enn i butikk.

Men først og fremst er dette for bransjen selv.

- Messen er kjempebra for oss. Vi treffer veldig mange av kundene våre her, både nye og gamle. Det er viktig for oss å markere oss og vise ansikt. Vi håper jo vi kan inspirere og vise fram de nye produktene våre, sier Tone Lise , før hun må haste avgårde til premieutdelingen for Norgesmesterskapet i negldesign, der skolen har hatt både elever og lærere med. NM på rekke og rad

For under messen går også NM i både frisør, make-up og negldesign. Særlig frisør NM er en, med mange kategorier, mange deltagere og imponerende kreative frisyrer.

- Vi kommer først og fremst for å få inspirasjon, sier to av de besøkende. Cathrine Tungland er nyutdannet og på vei inn i bransjen, mens Kristine Stordal allerede jobber som frisør.

- Man kan jo lære mye. Akkurat nå så vi en svensk frisør som var veldig flink til å forklare underveis mens han klippet, sånt lærer man jo av. Det er presentasjoner av produkter vi ikke har vært borte i før, og det er jo veldig nyttig. Og nytt utstyr som blir demonstrert, mener jentene.

- Det morsomste hittil har så klart vært NM. NM i Bodypaint var jo veldig gøy og annerledes, sier Cathrine.

- Haha, ja, og så de to gærningene, de cowboyene, som klippet på scenen i sted. Det var gøy, det er jo gøy med litt action, sier Kristine.

Her er vinnerne i de forskjellige kategoriene:

Norgesmester i frisering - dame/mote: Marianne Hyldmo, Petite Frisøren, Sandvika

Norgesmester i frisering - herre/mote: Silje Kvamsdal Capilli Frisør, Voss

Norgesmester i negledesign - støp: Lena Sveen, Oslo

Norgesmester i negledesign - gelé: Ann Christin Silbodal, Tønsberg

Norgesmester i make-up: Kathrine Odden, Sandefjord

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning