Maria tok siste stikk

Etter å ha fått høre at hun kanskje var litt for ung, trakk 15 år gamle Maria Eilertsen det lengste strået i TV3-programmet Top Model.

Foto: TV3
Publisert Oppdatert

Det var til slutt Lene Egeli og Maria Eilertsen som stod side om side i finalen i TV3-programmet Top Model. Og selv om Lene kanskje var regnet som en liten favoritt etter at dommerne hadde sagt sin mening om de siste bildene som var tatt, var det Maria som stakk av med seieren.

- Det er utrolig morsomt. Jeg vet ikke om jeg hadde trodd det på forhånd, men jeg følte i alle fall at jeg gjorde det bra på det siste fotoopptaket, sier Maria til DetNye.no.

De lengste sekundene

Maria har nå vært hjemme i et par måneder etter at finalen var ferdig innspilt. Men hun husker godt hvordan det var å stå foran juryen.

- Det var litt skummelt, og så tok det så lang tid. Sekundene fra Kathrine sa at juryen hadde kommet frem til svaret, og til hun faktisk sa navnet på vinneren, føltes som de lengste sekundene i livet mitt, sier Maria.

Før siste fotoopptak trodde de tre jentene at alle sammen var i finalen. De fikk seg en real overraskelse da de fikk vite at en måtte ut.

- Det ble litt dyster stemning da vi fikk beskjeden. Men jeg følte at ting gikk som det skulle på siste fotograferingen, så da tenkte jeg at det bare fikk briste eller bære, sier en tydelig stolt Maria.

Hvileår fra skolen

Hva som skjer videre, er litt usikkert for den unge vinneren. Dette året tar hun et hvileår fra skolen, men skulle egentlig gått i førsteklasse på gymnaset.

- Jeg vet ikke hva som skjer fremover, men jeg skal i alle fall jobbe videre. Jeg håper jeg får noen jobber etterhvert, for målet er jo å nå så langt som mulig. Vil de ha meg i Paris, flytter jeg dit, og vil de ha meg her hjemme, blir jeg. For meg er det det samme - jeg vil bare jobbe som modell, sier hun.

- Hva kan du si til andre jenter som vil prøve seg på modellyrket?

- Det jeg syntes er viktigst er holdningen. Du kan nesten se hvem som er modell og ikke, på hvilken holdning jenter har. I tillegg synes jeg det er viktig at jenter er seg selv og at de er naturlige. Det er ingen vits i å oversminke seg, det ser bare dumt ut, sier hun.

Vil savne kritikken

Har du fulgt med på Top Model tidligere har du sett at de norske jentene har møtt jenter fra Danmark og Sverige i finalen. Denne gangen var det et nytt konsept med bare norske jenter, og det syntes Maria var helt topp.

- Jeg vet ikke om jeg hadde orket å få enda flere konkurrenter så sent i konkurransen. Det var veldig behagelig at vi kjente hverandre så godt på slutten. I tillegg fikk vi jo reist veldig mye, sier Maria.

Det er nok ikke mange 15-åringer som har fått oppleve så mye som hun fikk i løpet av de nesten seks ukene i sommer.

- Vi var i London, Paris, Amsterdam og New York, i tillegg til at vi reiste en del rundt i Norge. Det var slitsomme uker, men også fantastisk morsomt.

Nå er det bare til å jobbe videre for den unge modellen. Og selv om hun fikk en del kritikk på jurymøtene, tror hun faktisk at hun vil savne det litt.

- De var flinke til å gi konstruktive tilbakemeldinger, så da er det bare positivt. Jeg lærte veldig mye av den tiden jeg var inne hos dommerne, kanskje mer enn andre som ikke er med på et slikt program, avslutter hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning