Måler spanske kvinner

Nå skal den spanske regjeringen måle sine kvinner for å fastlegge de virkelige størrelsene.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Du kjenner sikkert til problemet: En italiensk medium, kan virke som en norsk ekstra small. Eller en morsom shoppingtur kan ende i trøstespising på sofaen fordi den kule buksa i størrelse L ikke passet.

Skal finne klær som passer

Dette vil den spanske regjeringen til livs. Nå har helseministeren tatt initiativ til en landsdekkende måling av spanske kvinnekropper, skriver den danske avisen Politiken.

Målingen skal være med på å skape størrelser som passer.

- Dette er ikke en taktisk og overfladisk manøver. Det er bevisst politikk, slik at forbrukerne kan finne klær som passer. Klesstørrelser skal være presise og sammenlignbare på hele markedet, sier den spanske helseministeren Bernat Soria, ifølge Politiken.dk.

Gjør livet enklere

Klesbransjen, inkludert de store kjedene som Zara og Mango, er positive til målingen.

Talsmann for Inditex, som omfatter kjeder som Zara, Bershka og Massimo, sier de med en gang skal innføre de nye størrelsene i deres butikker verden over.

- Vi syntes det er flott om vi kan gjøre livene til våre kunder litt enklere, sier han til den britiske avisen Independent.

H&M følger retningslinjer

Hennes & Mauritz følger retningslinjene til den Europeiske Standariseringsorganisasjonen.

- Det vil si en felles klesstørrelse for klær som selges på det europeiske markedet. Vi har ingen planer om å endre våre størrelser ut over retningslinjene som følger denne standarden, sier pressetalskvinne i H&M Guro Forseth til DetNye.no

Større bryster

Over 10 000 kvinner i alderen 12-70 år har blitt invitert til å være med på målingen. Et instrument skal skanne kroppen og komme opp med kvinnens mål.

Resultatet og eventuelt nye klesstørrelsene skal foreligge på nyåret.

Det er ikke bare i Spania, men i hele Europa, at kvinnekroppen har forandret seg de siste 20-30 årene. Brystene er blitt større og sitter lavere, mens skuldrene og ribbeina er blitt bredere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning