Maksimal brudetrend

Årene der bruden skulle stille i minimalistisk kjole med enkle blomster og rene linjer er forbi. I 2007 er det maksimalismen som gjelder.

Brudeshow Oslo Plaza
Brudeshow Oslo Plaza Foto: Kari Romøren
Publisert Oppdatert

Gårsdagens brudeshow i regi av Christiania Glasmagasin vitnet om at årets bruder kan ta skikkelig i når de pynter seg til den store dagen.

- Minimalismen har vart lenge. Nå vil jentene virkelig pynte seg, sier Pernille Berg fra Brudekjolen.

Store kjoler og mye stoff

Modellene som hadde staset seg opp i hvitt på catwalken i går, viste tydelig at det var viktig å gjøre mye ut av den store dagen - både når det gjelder hår, blomster og kjole.

- Det skal være mye stæsj og draperinger, store kjoler, gull, glitter og paljetter, mener Berg.


Berg får støtte fra blomsterdekoratør Finn Schjøll, som begeistret omfavner den maksimalistiske trenden.

- Stikkordet for 2007-brudene er "Guuud, så nydelig!", utbryter Schjøll. Individualisme fortsatt viktig

Maksimalismen som preger brudemoten dette året tas helt ut i filmen Marie Antoinette, som nå går på norske kinoer. Schjøll mener årets bruder bør ta seg en tur på kino før de bestemmer seg for brudekjole.

- Hvis du lurer på hvordan det skal være: Gå på kino! Nå er det Versailles-stilen som gjelder, sier Schjøll til Det Nye.

Men selv om man følger motebildet og går for store skjørt, mye tyll og blanke broderier, er det viktig å være individuell.

- Når det gjelder buketten, er det viktig at den er individuell, at ingen andre har hatt maken og at den er laget spesielt til deg, mener Schjøll.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning