Lost ruller i gang igjen

Når millioner av amerikanere i morgen skrur på tv’n for å se sesongpremieren på Lost, er det mange av dem som allerede vet hva de kommer til å få se.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage
Foto: WireImage
Foto: WireImage

I morgen sitter mange millioner amerikanere klistret foran tv-skjermen for å følge starten på tredje sesong av suksesserien Lost. Men allerede før første episode går på lufta, har den mest hardbarka fansen fått med seg mye av hva som kommer til å skje.

Etter lekkasjer fra seriens skapere og folk som har vært vitne til innspillinger av serien, har rykter og diskusjoner florert på nettsteder som www.fuselage.com, www.4815162342.com og www.spoilerfix.com.

ADVARSEL: Vil du ikke vite om hva som kommer til å skje i tredje sesong av Lost før du får se det på tv, bør du heller ikke lese videre!

Mer om De Andre
Forrige sesong sluttet med at Jack, Kate og Sawyer ble tatt til fange av De Andre, og ført avgårde. Sesong tre starter da også med at de tre innser hva de har i vente i fangenskap. Blant annet har tv-kanalen ABC offentliggjort en promosnutt som viser Sawyer innesperret i et slags bur, der han får elektrisk støt når han forsøker å få mat ved å trykke på en knapp. Det er også vist frem scener av Jack som er lenket fast til taket i et slags fangehull, mens han roper for å få svar på hvor Kate og Sawyer er. Samtidig meldes det om at Jack finner ut at han har møtt en av De Andre tidligere, før han kom til øya.

Seriens skapere har i intervjuer varslet at den kommende sesongen kommer til å dreie seg mye omkring De Andre. Det ventes også at sesong tre blir mer preget av action og romantikk, og at sesongen blir langt mindre mørk, mystisk og dyster enn andre sesong.

Kate bestemmer seg
I sesong tre får vi dessuten svar på et av de mest sentrale kjærlighetsdramaene i historien: Om det er Jack eller Sawyer som vinner Kates gunst. Det er ventet at Kate i løpet av de fire første episodene kommer til å vedkjenne hvem hun virkelig elsker, i en scene som blir beskrevet som hjerteskjærende.

Ettersom ryktene også går om at Jack kommer til å finne tonen med en av de nye karakterene i serien, er det mye som tyder på at det går i retning av en allianse mellom smågangsterne Kate og Sawyer.

Vi vil også se mer til isbjørnen fra første sesong, samt det ukjente monsteret og hviskingen i buskene. Vi kommer også til å få vite hvordan Locke havnet i rullestol, hvordan Jack fikk tatoveringene sine, hvorfor Libby var på sinnssykehus og hvem Desmond egentlig er.

Og som om ikke det var nok: Boone, som døde i første sesong av serien, dukker opp igjen på øya. Ikke i et flashback, men for å vise Locke enda en av øyas mørke hemmeligheter.

Nye rollefigurer
I sesong tre er det tre sentrale nye rollefigurer som dukker opp. Først og fremst er det Elizabeth Mitchell som spiller en Juliet, en av De Andre. På diskusjonsforumene til Lost-fansen flagrer det rykter om at det vil oppstå søt musikk mellom Juliet og Jack.

De to andre skuespillerne som blir introdusert i denne sesongen av Lost er Kiele Sanchez og Rodrigo Santoro. Kiele Sanchez spiller en karakter ved navn Nikki og er relativt ukjent for norske kino- og tv-tittere, men Rodrigo Santoro har vi sett tidligere: Som kjekkasen Karl i Love Actually og som Randy Emmers i Charlie's Angels 2.

TvNorge har ennå ikke bestemt seg for når de kommer til å starte sesong tre, men kommer trolig til å vente til etter jul.

- Amerikanerne sender bare seks episoder før de tar en sendepause på flere måneder. Vi har ikke lyst til å gjøre det samme, og vurderer derfor å vente med å sende sesong tre til neste år, slik at vi kan sende hele serien i ett, sier informasjonskonsulent Britt Ekensteen i TvNorge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning