Lokket med toppløse menn

Den amerikanske kleskjeden Abercrombie & Fitch lokket med toppløse menn da de åpnet sin første europeiske butikk.

Foto: Rex Features/All Over Press
Publisert Oppdatert

Abercrombie & Fitch er en av de store amerikanske kleskjedene, med 950 butikker i USA og Canada. Nå har de bestemt seg for å erobre Europa, og åpnet i går den første butikken i London.

Kleskjeden har vokst seg store på en eksklusiv variant av casual-klær, med en elg som fremste varemerke.

Sto i kø i regnet

For å være sikre på å få damene til å møte opp, lokket butikken med kjekkasmodeller i bar overkropp. Og det så ut til å funke! Ifølge nyhetsbyrået Reuters sto 200 ungjenter i kø i regnet da butikken på drøye 1600 kvadratmeter åpnet dørene.

Det er ikke første gang kleskjeden spiller på kropp for å selge klærne sine. Abercrombie & Fitch er kjent for å spille på sex i reklamekampanjer, og ingen ble dermed overrasket over at de også valgte å bruke halvnakne modeller for å kaste glans over åpningen.

Likevel var det noen av de tradisjonsrike skredderne som rynket på nesen da dance-musikken strømmet ut i gatene fra butikken i et av Londons mest snobbete shoppingstrøk.

Japan neste

Abercrombie & Fitch forsøker seg på å få fotfeste i det europeiske markedet i kjølvannet av mer eller mindre vellykkede etableringer av amerikanske kleskjeder i Europa. For eksempel har kleskjeden Gap, som er en av de største i USA, hatt problemer med å få skikkelig taket på de europeiske kleskjøperne.

Samtidig varsler selskapet at de også vil prøve seg i Østen.

- Vi er svært aktive i forhold til å finne lokaler både i Europa og Østen, sier talsmann Tom Lennox i Abercrombie & Fitch til Reuters.

Det ventes at den neste Abercrombie & Fitch-butikken vil åpne i Tokyo.

PS! Norge er antagelig ikke øverst på lista over land der kleskjeden vil åpne butikker med det første, men onlinebutikken til Abercrombie & Fitch sender klær til Norge. Klikk her for å sjekke ut klærne!

(Kilder: The Independent, Reuters, Wikipedia)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning