Livgivende buksemote

Når buksemoten nå går i retning av å bli høyere i livet, skal Cheap Monday-designerne være best i klassen. Olabuksene deres når nesten opp til armhulene.

Foto: Acne Jeans
Publisert Oppdatert

I moteverdenen er det lenge siden det var kult å ha bukselivet på hoften, og en eller annen glorete g-streng på full utstilling under. Men at buksene skulle så høyt opp var det vel ingen som forutså. For nå skal buksene sitte et sted mellom livet og armhulene - helst nærmere armhulene.

Noen av årets modeller er så høye at man kan spørre seg om man faktisk trenger noe annet plagg. Ok, så hadde man høye bukser både på 70-tallet, 80-tallet og 90-tallet, men ikke noe i nærheten av årets modeller. Tube-modellen til Acne har for eksempel blitt kjempepopulær - men hvis du virkelig føler deg ekstrem, kan du ta en titt på Cheap Monday, det svenske billigmerket som tar trenden lengst. Eller høyest, alt ettersom. Modeller som Skyscraper og Eiffeltower sier vel sitt - de leker ikke butikk hos broderfolket.

Kjør på! - Trenden virker kanskje mer ekstrem siden vi har vært vant til så lave bukser - men kjør på! Det er jo kjempefint, mener stylist Margrethe Gilboe fra Motepolitiet

Hun mener disse buksene er en parallell til resten av moten i år.

- Dette er bukser som kler jenter med litt former. Det er heller ikke sånn in-your-face super sexy nasty girl stil, og disse buksene passer kanskje bedre til en litt mer kledd stil. Bruk buksene med høye halser, skjorter og lange strikkejakker, og helst med veldig høye sko da, sier Gilboe.

- Men hvorfor har jeansmoten tatt denne retningen?

- Nei, det er vel en eller annen designer som har bestemt det - det er jo ofte sånn, ler Margrethe Gilboe.

Snyggt og høyt. Ok - så får vi spørre en av designerne, mannen som mener du og jeg skal gå med Eiffeltowerbukser: Svenske Ørjan Andersson fra Cheap Monday.

- Hvorfor?

- He he, det er jo så snyggt, ler Ørjan, og legger til at de skyhøye modellene selger veldig bra.

Det er ikke første gangen dette merket har truffet blink på olabuksemodeller. De var for eksempel blant de første til å introdusere de supertighte jeansene i fjor, som har blitt en favoritt blant norske kjendiser som Charlotte Thorstvedt, Serena Maneesh-bassist Hilma Nicolaisen og Hanneli Mustaparti.

Og når kjendisene har lagt sin elsk på et merke, følger erfaringsmessig du og jeg etter. I løpet av det neste året kommer antagelig også du til å kjøpe den første olabuksa med høyt liv.

Her finner du buksene fra Cheap Monday: Oslo: Hassan & Den Dama, So Sophie, Caroline's Kitchen, Babel, Sole ServiceTrondheim: RetroBergen: Pepper, TillsammansStavanger: Abstinenz, So SophieTønsberg: Bogart, NeozKristiansand: MillenniumÅlesund: ModoTromsö: m.a.sAsker: BoneaSandefjord: The Gate

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning