- Liker ikke tynne jenter

Designeren Giorgio Armani tar et oppgjør med anoreksi-trenden på catwalken.

Publisert Oppdatert

En av verdens mest kjente motedesignere, Giorgio Armani, gikk søndag ut og sa sin mening om de ofte omtalte catwalk-modellene, skriver Daily Mail.

- Tiden er inne for at vi alle jobber sammen mot anoreksi. Jeg har aldri likt for tynne kvinner, og jeg har aldri brukt dem som mine modeller ned catwalken, sier Armani til avisen.

Vil provosere
Armani gikk også ut med en oppfordring om at moteindustrien fra nå av ikke lenger bør bruke modeller i størrelse null. Hensikten til utsagnet og oppfordringen er for å stagge økningen av spiseforstyrrelser hos unge kvinner.

Den italienske designeren bedyrer at han selv aldri bruker for tynne modeller, og at de designerne som gjør det, gjør det for å provosere og for å skape blest rundt eget show og egen kolleksjon.

Døde på catwalken
Armanis utsagn kommer etter at den uruguayanske modellen, Luisel Ramos, falt død om på catwalken etter å ha gått på en altfor streng diett i tre måneder.

I søkelyset av hennes død ble det bestemt at kvinner med BMI (kroppsmasseindeks) under 18 ikke fikk lov til å gå catwalk under moteuken i Madrid. I tillegg ble det bestemt at alle modeller som neste år er med under Milan Fashion Week må vise at sertifikat som sier at helsen er god.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning