Kyssesikkert hele kvelden

Skal man på fest er det greit å vite at leppestiften sitter der den skal det meste av kvelden. Det er faktisk mulig å gjøre leppene mer kyssesikre.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Det føles til tider bortkastet å ta på seg leppestift før man skal bort for etter et par timer har leppestiften uansett en tendens til å sitte alle andre steder enn der de skal.

Primer eller pudder

Leppene er bleke og naturlige mens leppestiften du påførte så fint før du dro hjemmefra sitter igjen på glasset, håndbaken og kinnene til de andre på festen.

Med riktig forarbeid og gode produkter kan du imidlertid føle deg sikrere på at dette ikke skjer.

- Det første jeg vil nevne da er et helt utrolig produkt fra Smash Box som selges på Visage i Oslo. Dette er en primer som man legger på tørre lepper før man påfører leppestiften. Primeren gjør så leppestiften sitter og sitter, forteller sminkeekspert i Det Nye Julie Christine Botnen.

Hun sier videre at produktet fungerer på de aller fleste leppestifter, også fuktige, og at det i så måte er ganske unikt. Altså et godt tips for dem som befinner seg i eller har tenkt seg til hovedstaden.

Form leppene med lipliner

Eller vil Julie anbefale å bruke lipliner, som er med på å holde leppestiften på plass lenger.

- Dette gjelder spesielt for dem har små linjer rundt munnen som særlig fuktig leppestift kan trekke ut i. Når det gjelder tørr leppestift kan et tips være å først påføre et lag leppestift og så pudre litt før man tar på neste lag. Da sitter leppestiften bedre, sier hun.

Hun legger til at man generelt kan si at tørr leppestift sitter lenger enn fuktig leppestift og lipgloss gjør, og at den litt seige glossen sitter bedre enn den fuktige.

Hardføre spesialprodukter

Noen stor kvalitetsforskjell fra merke til merke syns ikke Botnen at det er - i alle fall ikke når det gjelder hvor godt leppestiften sitter.

Likevel er det noen produkter som skiller seg ganske kraftig ut fra de andre, og det er de nyere leppestiftene som er ment å sitte lenger enn de vanlige.

- Blant annet kan jeg nevne spesialproduktet Lipfinity fra Max Factor som ifølge reklamen skal sitte time etter time. I dette tilfellet stemmer faktisk reklamen godt, for her må man frem med oljebasert øyesminkefjerner for i det hele tatt å få bort leppestiften, sier Botnen.

Med den fargede leppestiften følger det her med en gloss som stivner litt og på den måten fungerer som et beskyttende lag.

- Denne er veldig kyssesikker. Mitt inntrykk er imidlertid at veldig mange jenter bruker mer gloss enn leppestift for tiden, og lipgloss er det egentlig ikke mulig å få til å sitte bedre. Den må man nesten ha med seg i veska og friske opp utover dagen, avslutter Botnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning