Kvitt deg med kjøpedilla

Det er faktisk noen grep du kan ta for at du skal bli mer bevisst på hva du har og hva du ikke har. Og ikke minst, hvordan du kan slippe å havne på minussiden på kontoen.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Er du av dem som ikke klarer å gå ut av en butikk uten å kjøpe noe, eller om du har ti par svarte olabukser, som faktisk er nesten identiske, da er du i faresonen. Du kan være en shopaholiker, skriver Daily Mail Femail.

Gjør garderoben slankere

Start med å legge alle klærne dine i en haug på gulvet. Sorter alt i fire forskjellige hauger. En haug som skal kastes, en haug til Fretex, en haug som kan selges og en haug du vil beholde.

Her er det lurt å ha med ei god og ærlig venninne, som mer enn gjerne kaster de deilig, men altfor stygge joggeskoene dine.

Når alt er gjort, og du ser hva du faktisk har igjen, går det nok et lys opp for deg som sier at du ikke behøver å gå på shopping på en lang stund.
Sorter!

Det er mange klær som kan brukes både vinter og sommer, men det meste er kjøpt i anledning en spesiell årstid.

Hvis du ser på alle klærne du har igjen etter ryddingen, oppdager du at du går med mye av det samme hele året. Er du flink til å brette sammen sommerklærne på vinteren, og motsatt, får du hver sesong "nye" klær.

Før du pakker bort klærne er det viktig å gjøre dem rene og pene. Ellers forsvinner gleden når du skal ha klærne frem igjen.
Selg, selg, selg

Har du litt for mye gjeld på Mastercardet er det greit å få gjort opp litt før renten begynner å løpe.

Et lurt triks da er å selge noen av plaggene dine. Hva med toppene du kjøpte på salg i forrige uke, som faktisk ikke var så fine allikevel.

Selg til venninner, familie, eller ta bilde av klærne og selg dem på finn.no eller ebay.com.

Pengene du får inn går rett til Mastercardet.
Gjør gammelt til nytt

Har du en fingernem venninne eller er du kanskje flink med symaskinen selv, er det utrolig hva man kan få gjort med gammelt tøy eller et gammelt laken.

I tillegg til å bruke lite penger, får du her plagg som ingen andre har, og som virkelig har et personlig preg.

Ha en venninnekveld og lag egne klær og tilbehør. Styr unna salget

Greit nok at du an kjøpe mye billig og fint på salg. Men det er på tide å være ærlig, det meste du kjøper på salg er ting du overhodet ikke trenger og som du bare kjøper fordi det er billig.

Dropper du salget er det større sjanse for at du i alle fall kjøper noe du virkelig liker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning