Kule lille Lily

Lily Allen har avlyst konserten Øya-festivalen, men du kan allikevel snappe opp noen klestips fra artisten som har blitt et annerledes stilikon.

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
De tidlige årene. Caps, tyllkjole og øreringer.
De tidlige årene. Caps, tyllkjole og øreringer. Foto: WireImage/All Over
Utagerende parykk og sorte negler på konsert.
Utagerende parykk og sorte negler på konsert. Foto: WireImage/All Over
Søt og uskyldig i rødt på australsk tv.
Søt og uskyldig i rødt på australsk tv. Foto: WireImage/All Over

Lily Allens debutalbum "Allright still" ble en braksuksess, og singler som LND og Smile toppet listene. Musikken er inspirert av London, gatesmarte tekster og hip-hop og reggae-inspirerte rytmer blir bra pop.

Bling og sneakers

Og klesstilen hennes er like gatesmart som musikken, beskrevet som chav-chic. At de søte, knelange kjolene er chice trenger vel ingen forklaring, men det gjør kanskje uttrykket "chav" .

"Chav" er britisk for "white trash". Stilen mikser designerklær med joggesko og store øredobber. Alt falskt selvfølgelig, er du fattig i England har du ikke råd til å gå med Burberry fra topp til tå - men hva gjør vel det når billige kopier finnes på hvert gatehjørne?

Trange bukser, hettegenser eller sportsjakke, med tilbehør som capser og svære øredobber er typisk for stilen. I tillegg til dyre ruter er stilen preget av sterke farger, noe som passer bra med motebildet for tiden.
Hyllet av Lagerfeld

Lily Allen mikser typiske chav trekk, som de store signaturøredobbene, med designerklær, capser med kjoler, søte kjoler med sneakers, og får det til å funke på en eller annen merkelig måte. Ikke bare funke, selveste Karl Lagerfeld har utropt stilen hennes til å være DEN definerende for 2007 - chav møter couture.

Det gikk rykter om at frøken Allen skulle bli det nye ansiktet til det legendariske motehuset Chanel, men det skjedde ikke. Hun har sagt at selv om hun elsker Chanel måtte hun ha gått på lakserende diett for å komme inn i kjolene hans. Kanskje ikke så sjarmerende sagt, men i hvert fall ærlig.

Ærligheten er også en grunn til å like Lily Allen, hun sier det hun mener, legger ut normale bilder av seg selv på myspacesiden sin, og bommer grusomt på klesfronten noen ganger, men tar det ikke så tungt. Kåret til verst kledde

Musikkbladet NME kåret henne for øvrig til årets verst kledde i år - men det er da bedre å være verst enn å være midt i mellom? Samtidig ble hun nominert til årets beste kvinnelige artist - mens debutplata ble nominert i klassen Årets dårligste plate. Forstå det den som kan. Vi stoler nok mer på Karl Lagerfeld, som har latt seg sjarmere av den vimsete, fargerike stilen hennes.

Selv har chav-chic-stilen hennes blitt mer og mer chic i løpet av året, og Lily Allen sees oftere og oftere med høye hæler i stedet for sneakers. Ettersom platene selger til gull har hun nok råd til ekte designerklær nå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning