Kortklipt sommertrend

Til stor jubel og i høyt tempo demonstrerte frisør-guruene David Wyke og Jan Przemyk denne uken hvordan sommerens hår skal se ut.

Foto: Jarl Martin Garder/NFF
Publisert Oppdatert

Frisørene David Wyke og Jan Przemyk fra frisørkjeden Toni&Guy viste under 100-årsfeiringen til Norsk Frisørforbund hvordan man lager trendy frisyrer i rekordfart.

David er ansvarlig for Toni&Guy Norge, og ble kåret til Årets frisør i Norge i fjor. Jan er fra Toni&Guy International og vant en tilsvarende pris i Storbritannia - så det er fagfolk, dette.

Kort sommerhår

Superfrisørene har god oversikt over hva som beveger seg i trendbildet for frisyrer. En av tingene de fremhever, er at jentene dropper det lange håret.

- Vi ser at håret blir kortere, det er jo in, men det har sikkert også noe med sommeren å gjøre. Kjente modeller som Agnes og Karen Elson har klippet seg mye kortere, og de er typiske trendsettere, forteller David.

Og når jentene klipper seg, ender det ofte opp i en trendy bob.

- Fortsatt er boben veldig populær i Norge, det er den frisyren de fleste ber om, sier David Wyke. Swinging sixties og rått åttis

- Det vi kommer til å se fremover, er mer markerte linjer, mer struktur. Det har mye å gjøre med at motebildet har forandret seg. Der også har du mer markerte linjer. Med høyt liv på buksa og en kortere jakke, så ser du deg i speilet og ser at de bohemske rufselokkene dine rett og slett ikke går, sier Jan Przemyk.


Motebildet i år har vært preget av 60- og 80-tallet, og det gjelder på frisyrefronten også.

- 80-tallet er veldig in, men selvfølgelig i en moderne variant. Etter at filmen "Factory Girl" kom på kino - som handler om 60-tallets stilikon Edie Sedgwick - har vi sett mye av 60-tallet også, sier han. Skryter av trendy nordmenn

Som oftest tar det noen måneder fra trendene presenteres i magasiner til man begynner å se dem på gata. I London kan man allerede se at det vi så på catwalken denne våren har begynt å krype ut i gatebildet.

- Men så klart, det vi gjør på sånne moteshow er mer for fagfolk. Vi regner jo ikke med at folk vil gå sånn. Det er som i moteverdenen: Designere skaper showpieces som ser fantastiske ut, viser dem fram på catwalken og i fotoserier, og så kommer en mer moderert utgave på gaten etter hvert. Og her i Norge er dere jo flinke til å plukke opp trendene, skryter Jan.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning