Konkurranse skaper raseskille

I mangel på unge, mørkhudede rollemodeller arrangeres det en missekonkurranse kun for sorte.

Missekonkurransen Miss Black Britain kritiseres for å bidra til økt raseskille. (Foto: WireImage/All Over)
Missekonkurransen Miss Black Britain kritiseres for å bidra til økt raseskille. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Naomi Campbell er en av få sorte kvinner som har lykkes som supermodell. (Foto: WireImage/All Over)
Naomi Campbell er en av få sorte kvinner som har lykkes som supermodell. (Foto: WireImage/All Over) Foto: WireImage/All Over

Arrangørene av missekonkurransen Miss Black Britain ønsker å skape flere sorte rollemodeller. Nå kritiseres de for bidra til økt raseskille.

Mot sin hensikt

Selv om tanken bak skjønnhetskonkurransen for sorte kvinner er god, reagerer den britiske kommisjonen for antirasisme på konseptet, som de mener virker mot sin hensikt.

Ifølge kommisjonen kan en ekskluderende missekonkurranse bidra til større raseskille mellom sorte og hvite kvinner.

- Viktig konkurranse

Arrangørene bak konkurransen derimot, er sikre på at det de gjør er viktig for unge, mørkhudede jenter.

- Det er ikke segregering i det hele tatt. Vi prøver å promotere sorte kvinner, argumenterer hovedorganisatoren Aneka Johnson.

Hun forklarer videre at konkurransen, som ble avholdt første gang i november 2006, ble til i frustrasjon over mangelen på sorte britiske rollemodeller, spesielt innenfor mote- og underholdningsindustrien.

- Det er en stor mangel på en skjønnhetskonkurranse som integrerer alle typer mørkhudede, og lar de konkurrere side om side, sier hun.

Positiv oppmerksomhet

Et annet poeng organisatorene spiller på er at mørkhudede har behov for mer positiv omtale i avisene. Dessverre skjer det alt for ofte at en avisoverskrift som inkluderer mørkhudede handler om vold og kriminalitet.

- Miss Black Britain har en annen innfallsvinkel, og forsøker å promotere sorte, britiske kvinner på en positiv måte i media, avslutter Aneka.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning