Kjøpte Prada-veske til 11 000

Og det hadde Siri råd til, da hun fikk 50 000 kroner å kjøpe klær for. Sammen med Jan Thomas la hun ut på en skikkelig shoppingdag i hovedstaden.

Foto: Nina Ruud
Publisert Oppdatert
Foto: Elin Davidsen
Foto: Nina Ruud
Foto: Nina Ruud

Før jul i fjor hadde Max Factor en konkurranse i Det Nye, hvor vinneren kunne vinne klær for 50 000 kroner og Jan Thomas som personlig stylist.

Jan Thomas tulleringer ikke

Det leserne måtte gjøre, var å sende inn sitt bidrag fra hvordan de selv sminket looken vi presenterte i bladet.

Siri Bjørntvedt fra Porsgrunn sendte inn sin versjon av Hollywood Smokey Eyes, og juryen var ikke i tvil: Siri fortjente drømmedagen.

- Jeg trodde det var noen som tullet da de ringte, sier Siri, tydelig lykkelig over å ha vunnet.


Hun startet dagen på salongen Inch i Hegdehaugsveien i Oslo. Der fikk hun noen timer i stolen sammen med Jan Thomas. Håret ble farget, kuret og klippet. Hun fikk også lagt en lekker hverdags-makeup. I salongen fikk hun også tips og råd om hvilke produkter og farger som kunne passe henne. Shopping kan være galskap

Etter tre timer på Inch gikk turen videre til Vóga, og etter å ha brukt gode 15 000 kroner i butikken, gikk turen videre ned til Kamikazee og Tiger. Både på Vóga og Kamikazee koster bukser og jakker over 3000 kroner.

- Jeg ble overrasket over prisen, men det var jo moro å gå og handle på denne måten. Som regel rekker budsjettet mitt kun til husleie og strøm, sier studenten.

Den dyreste tingen Siri kjøpte i løpet av dagen var en Prada-veske til 11 000 kroner. Også joggesko til 3400 kroner og hettegenser til 2000 kroner var på listen over dyre innkjøp.

- Jeg vet jo at jeg aldri kommer til å få råd til noe av dette igjen, så det var veldig morsomt å bare si ja takk.

- Lærte du noe om deg selv i dag?

- Jeg har vel fått øynene opp for hva jeg kan ha på meg. Mange av plaggene jeg har prøvd nå, hadde jeg aldri tenkt på å prøve selv. Neste gang jeg er på shopping kommer jeg nok til å være litt mer dristig, sier hun. Lær å dresse opp og ned

Jan Thomas er ansvarlig makeupartist hos Max Factor. Og selv om han driver med sminke, er han også opptatt av at det skal være en rød tråd i alt ved ditt utseende.

- Jeg driver også med trender og trening. Jeg syntes det er viktig at hår, sminke og klær passer sammen. Gjør det ikke det, ser det fort veldig galt ut, sier Jan Thomas til DetNye.no.

- Hva er dine beste shoppingtips?

- Et godt tips er å lære seg å dresse opp og ned de plaggene du har i skapet. En topp kan passe veldig bra med jeans og smykker, eller med tights og støvletter. Da har du to antrekk, med bruk av samme topp. Et annet godt tips er å ta med en vest og et belte i veska hvis du går på jobb med en tøff t-skjorte. Da er det ikke krise om du ikke rekker hjemom før festen, sier Jan Thomas.

Her er et lite utdrag av hva Siri fikk med seg i løpet av handleturen med Jan Thomas:

Prada veske: 11 000 kronerGucci sko: 2 800 kronerDior joggesko: 3 400 kronerPrada hettejakke: 2 000 kroner (satt ned fra 4 000 kroner)Prada jeans: 3 300 kronerMissoni solbriller: 1 635 kronerStyling og produkter: 10 000 kronerJeans fra Tiger: 1 295 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning