Kjappest på sminkefjerning

Er du av den supereffektive typen under kveldsstellet, har du garantert bruk for renseserviettene.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Det er nesten ikke mulig å fjerne sminken på en kjappere måte enn å dra ut en renseserviett og gni den over ansiktet. Men fungerer de bra nok?

Vi lot noen jenter som er eksperter på fjerning av tykke lag sminke teste ut hvor lett den kommer av igjen med en renseserviett. Glamourmodellene Helene Rask og Ayna Kristiansen, samt makeupjournalisten Kristine Picard i Det Nye har gått gjennom sju forskjellige renseservietter for å finne den mest effektive.

Latskap

Makeupartist og journalist i Det Nye, Cecilie Hauge Eggen, forteller at hun selv bruker renseservietter, men mest om hun har dårlig tid.

- Man kan kalle det en latskapsrens, egentlig. Men det funker bra, og jeg bruker det samme på modellene mine i studio etter en sminkeøkt, sier hun.

Hun føler ikke at huden blir helt ren når hun bruker renseservietter, siden "møkka" i ansiktet allerede er på servietten.

- Når man bruker renseservietter er det i alle fall viktig å jevnlig forflytte seg til "rene" sider av servietten, slik at huden hele tiden berører noe rent, sier hun. Rådene

Som regel har Cecilie litt bedre tid på kvelden, slik at hun renser huden på en skikkelig måte. Og her er hennes tips til gullende ren hud:

Fjern makeup: Bruk en hydrofil olje (Hy öl fra Babor eller PreCleanse fra Dermalogica for eksempel). Oljen løser opp all fettløselig makeup, inkludert foundation og vannfast maskara. I tillegg liker den vann og løser seg opp i vann. Og vips: Da er all makeup fjernet.

Rens huden: Det gjøres med vanlig renseprodukt. Da renses huden i tillegg. (Man fjerner ikke bare makeupen, men kommer til på selve huden i og med at makeupen nå er borte). Her kan man sikkert bruke renseserviett, poenget er jo allerede litt borte dersom man må bruke noe først.

Testen ble foretatt som en blindtest, det vil si at testpersonene ikke visste hva slags renseservietter de testet.

Selve testen foregikk ved at de fikk utdelt noen eksemplarer av hvert merke, i en pose kun merket med et nummer. De visste derfor ikke hvilke servietter som var av hvilket merke.

Prisene i testen kan variere fra butikk til butikk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning