Kjært kjendisbarn har sært navn

Om det er en enorm kreativitet eller ønsket om å skille seg ut som gjør det vites ikke, men kjendisforeldre velger i alle fall ganske andre navn til barna sine enn folk flest.

Victoria Beckham med sønnene Brooklyn og Romeo.
Victoria Beckham med sønnene Brooklyn og Romeo. Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Jamie Oliver med døtrene Poppy og Daisy.
Jamie Oliver med døtrene Poppy og Daisy. Foto: WireImage/All Over
Tom Cruise og Katie Holmes med datteren Suri.
Tom Cruise og Katie Holmes med datteren Suri. Foto: WireImage/All Over

For de fleste er det ganske ordinære navn som står på listen når man skal gi navn til barna sine, men for kjendiser blir saken en annen.

Prinsesser og supermenn

Her er det nok vel så viktig å finne et supersært navn og vise sin unormalitet som å velge et navn de liker. Resultatet på navnejakten blir da navn som Kal-El eller Poppy Honey?

Hvis du ikke alt visste det, er Kal-El fødenavnet til Superman og det er sønnen til Nicolas Cage og hans tredje kone Alice Kim som bærer dette navnet.

Man kan ikke annet enn å håpe for guttens skyld at han blir en skikkelig tøffing.

Og når det gjelder navnet Poppey Honey er det kjendiskokk Jamie Oliver og frue som er opphavsmenn til det - for øvrig også foreldre til lille Daisy Boo.

Stort mer ordinært var det forresten ikke da puppemodell Jordan og mannen Peter André skulle finne på navn til sin lille søtnos. Princess Tiaamii ble navnet til den jenta, også det et navn som skaper visse forventninger.

Vel er barna små prinser og prinsesser for de fleste foreldre, men det er de færreste som gjør det til noe mer enn et kjælenavn.

Michael I og II

Listen over de sære navnene til kjendisbarna er lang. For Gwyneth Paltrow og hennes Chris Martin var det kanskje kjærligheten til frukt som var avgjørende for navnevalget, for deres lille hjerteknuser fikk navnet Apple.

Geri Halliwell har kalt sin datter Bluebell Madonna mens Madonna selv kalte sin sønn Rocco Ritchie.

My name is Earl-skuespiller Jason Lee valgte det noe spesielle navnet Pilot Inspektor til sin sønn, mens det for Michael Jackson nok var aller viktigste å hedre seg selv når sønnene skulle døpes - de fikk ganske enkelt navnene Prince Michael I og II.

Kanskje ikke de mest personlige og koselige navnene, men det føyer seg inn i rekken sammen med Jordans Princess som et av de mer kongelige navnene.

Ikke en av mange

Og hvis du tror at dette med sære navn er noe nytt i kjendisverden, kan vi med en gang avkrefte det. Også gamlinger som Bob Geldof har barn med rare navn.

Hans tre adoptivbarn bærer de originale navnene Heavenly Hirani Tigerlily, Peaches Honeyblossom, Fifi Trixibell og det noe enklere Pixie. Fordelen med de sære navnene er selvfølgelig at kjendisbarna neppe blir en av mange med samme navn i klassen.

Lille Poppy Honey slipper nok derfor å gå under navnet Poppy Honey O for at læreren skal klare å skille mellom ham og lille Poppy Honey B og Poppy Honey R i samme klasse.

Et klart pluss akkurat det, selv om det kan hende Peaches Honeyblossom av og til skulle ønske at hun het Sara, Maria eller noe annet kjedelig og ordinært.

Andre sære navn

Coco - datteren til Courtney Cox og David Arquette
Brooklyn, Cruz og Romeo - Victoria og David Beckhams barn
Una - datteren til Trond Giske
Øde og Bork - Odd Nerdrums barn
Sage Moonblood - Sylvester Stallones barn
Maddox - sønnen til Brad Pitt og Angelina Jolie
Makena `lei - datteren til Helen Hunt
Suri - datteren til Tom Cruise og Katie Holmes
Zowie Bowie - sønnen til David Bowie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning