Kjærlighet ved første klikk

Det begynte veldig lovende. Før det hadde gått to uker, hadde jeg skaffet meg date med en brannmann.

Publisert Oppdatert
Foto: Astrid Waller

Og ikke en hvilken som helst slags brannmann: Han var røykdykker og redningsdykker. En sånn som løper inn i brennende hus og redder skrekkslagne barn mens flammene slikker om ørene på dem. Han var en av dem som uten å nøle stuper ned i den kalde, svarte fjorden for å redde den innesperrede gamle damen som var så uheldig å sette bilen i revers da hun skulle kjøre fra parkeringsplassen på brygga.

I tillegg hadde han et søtt smil, en velutviklet biceps og ikke altfor stygge skrivefeil.

Hvor jeg fant ham? På den nye datingtjenesten vår, selvfølgelig. Det er sånt man føler seg nødt til å gjøre når man drar ukysset hjem fra sitt eget 30-årslag, mens alle de andre gjestene tusler hånd i hånd hjem til redene sine. Det måtte jo finnes noen for meg også!

Men før jeg kunne legge ut på nettjakt etter prinsen på den hvite hesten, måtte jeg ta en nærkamp med fordommene mine. For var det ikke så at det kun var bunnslammet av de single guttene som måtte bruke Internett for å finne seg dame? Var jeg virkelig så desperat at det var nødvendig å legge seg ut for salg på verdens største mediekanal?

Vel, det viste seg at det var akkurat så desperat jeg var. Så jeg startet arbeidet med å komponere en innbydende profil.

Å lage profil på nettet handler om markedsføring. Om å selge seg selv, uten å vise at det er nettopp det man gjør.

- Du må vise mye hud på bildene, sa kompisene mine.

- Ikke skriv noe om den gneldrete bikkja di, advarte venninner.

Men jeg la ut bilder av meg selv med høyhalset genser, og advarte sarte sjeler om den iltre hunden. Så satte jeg meg ned og ventet på å bli bydd opp til dans.

Først ut var en 33-åring fra Grünerløkka, som reklamerte med at personlighetstesten viste at vi hadde samsvarende interesser, personlighet og verdier. Synd bare at scoren for samliv lå på ynkelige 20 prosent. Ikke bra nok, tenkte jeg.

Deretter kom det en melding fra en 37-åring fra Fredrikstad, uten bilde. Uten nærmere introduksjon lurte han på om jeg ville smake på staken hans. Nei, takk.

Så kom altså røykdykkeren. Dere husker, han som styrter inn i brennende hus for å redde katter, barn og gamle damer. Dette var verdt å prøve ut!

Men om Internett er suverent for å finne en date, så måtte jeg gjøre resten av jobben selv. Det gikk jo som det måtte gå da jeg var dum nok til å la ham møte gneldrebikkja allerede på den andre daten: Kjøteren gikk til angrep, brannmannen stakk - og siden så jeg aldri snurten av ham.

Og takk og lov for det! For det gikk kun noen få dager før en melding fra selveste Hr. Mannen-i-mitt-liv dukket opp i e-postboksen. Han jobbet riktig nok i den knusktørre IT-bransjen, men briljerte med vittige formuleringer og sjarmerende selvironi. I tillegg var han den kjekkeste mannen jeg noen gang har sett. Og da den fordømte gneldrebikkja gikk til angrep, sto han fjellstøtt.

Så lett var det altså. Noen få tastetrykk - og sju års singelliv var over. Nå skal jeg se om jeg kan finne en til mamma også.

PS! Har du lyst til å prøve lykken selv, finner du mer enn 30 000 single menn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning