Joggebuksa dreper erotikken

Den gode og slitte joggisen kan være med på å ødelegge sexlivet ditt. På tide med en opprydning i klesskapet?

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Høsten er over oss og for mange betyr det rødvinskvelder og hjemmekos med kjæresten. Vi kommer hjem fra jobb, tar på oss kosebuksa og setter oss godt til rett foran peisen. Allerede da har du gjort en av kveldens største feil.

Risikofylt forhold

Ifølge den svenske sexcoachen Pelle Mårtensson kan nemlig joggebuksa være årsaken til et dårlig sexliv.

- Når vi slutter å gjøre oss fine for hverandre er forholdet i risikosonen, sier Mårtensson til Aftonbladet.

Og det kan jo faktisk stemme når man tenker seg nøye om. De første datene sminker vi oss, ordner håret og tar på oss de fineste klærne. Når man har vært sammen en liten stund kommer joggebuksa på, og ikke er vi så nøye med sminken heller.
Bruk komplimentene

Ifølge en undersøkelse på Aftonbladet er dette et større problem for mannen enn for kvinnen. 20 prosent av alle menn skulle ønske at kvinner fiffet seg litt mer opp, mens bare åtte prosent av alle kvinner ser på det som et problem.

- Det er egentlig ganske naturlig at man trer inn i joggebuksen. Rent logisk er jakten over når man har fått en kjæreste og man behøver ikke lenger å være på topp for å hevde seg blant sine konkurrenter på sjekkemarkedet, sier han.

Mårtensson mener at om dette er et problem, må man kommunisere.

- Det er jo ikke så vanskelig. Om du er flink til å gi komplimenter vil den andre parten sette stor pris på det, og dermed vil han eller hun også gjøre litt ekstra for at partneren skal bli glad, sier han.
På med korsett

Gro Isachsen er sexolog og har i flere år jobbet med par og single som har problemer knyttet opp mot seksualitet. Hun tror at det å pynte seg for mye heller ikke fremmer god sex.

- Det kan heller bli en tvangstrøye. Vi trenger å slappe av et sted. I hjemmet bør vi kunne slippe løs puppene og magemusklene og være oss selv, sier hun til DetNye.no.

Allikevel mener hun at det kan være turn-off om det bare blir joggebukse.

- Kontraster er viktig for å bygge opp spenning. Sexen blir gjerne en fest om vi gjør noe ekstra ut av den. Om vi signaliserer vår lyst på hverandre ved å kle seg i en sexy og vågal bh eller et korsett blir kontrasten stor til den hverdagslige joggebuksa. Jeg tror mange kan leve godt med mange ettermiddager med joggebukser for å få til det ene i korsett, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning