Jentete håndballess

Livet til Gro Hammerseng består ikke bare av treningsdagbøker og håndballkamper.

Publisert Oppdatert
Foto: Per Heimly

I siste utgave av Det Nye kan du møte Gro Hammerseng i portrettintervjuet. Håndballstjerna som ledet Norge til EM-gull i 2004 har bosatt seg i småbyen Ikast i Danmark. Her lever hun sammen med golden retriveren Pontus og samboeren Katja Nyberg (27), i et hus de kjøpte i pinsen i år.

- Det er gøy å få eget hus, for jeg er interessert i interiør. Og endelig har jeg fått stor plass til både klær og sko, jeg har et helt rom til det. Uff, ja. Jeg shopper. Både dyre merker og H&M. Jeg klarer fint å bruke opp månedslønna. Hadde jeg ikke satt en del av den rett på sparekonto, så hadde jeg kjøpt klær, smykker og sko for alt, sier hun til Det Nye.

Tilbud om modelljobb
Men selv om hun innrømmer at hun er opptatt av utseendet, har hun ikke noe problem med å gå innom en bensinstasjon med svett hår og treningstøy etter trening.

- Men det er gøy å ta seg godt ut av og til. Jeg er veldig jentete på den måten, sier Hammerseng.

Det er flere som har oppdaget at Norges største håndballstjerne tar seg godt ut. Gro Hammerseng har for eksempel fått tilbud om å bli modell.

- Etter EM-gullet i 2004 ble jeg kontaktet av et klesmerke som heter Créton. De ville ha meg som modell, men det sa jeg nei til. I stedet ble det til at jeg jobber med markedsføring for dem to dager i uka, forteller hun.

Mer enn trening
Selv om hverdagen til Gro Hammerseng stort sett består av trening, understreker hun ovenfor Det Nye at livet hennes ikke bare er treningsdagbøker og konkurranse.

- Jeg er veldig livsnyter. Kafé, mat og vin, det er bra. Reiser liker jeg. Særlig uten håndballbag. Jeg er virkelig god til å gjøre ingenting. Å sitte i sola og høre på musikk er helt perfekt. Jeg kan ha hele dager da jeg ikke MÅ gjøre noe som helst. Å sitte med beina på bordet med en kaffe eller øl og et nytt magasin er det beste som fins.

I portrettintervjuet i siste utgave av Det Nye, kan du lese om hva hun mener om den enorme oppmerksomheten rundt forholdet til håndballkollegaen Katja Nyberg. Her kan du også lese at Gro Hammerseng vurderte å trekke seg fra landslaget på grunn av det enorme personfokuset.

Lyst til å sjekke ut siste utgave av Det Nye? Klikk her for å få bladet rett hjem i postkassa hver tredje uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning