Innestengt design

Neste år kommer en helt spesiell kleskolleksjon fra italienske fanger på markedet.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Milano er byen som renner over av trendy kvinner. I lekre designantrekk, og med syltynne stilettheler under føttene, traver de elegant opp og ned byens gater.

Men selv om Milano går under navnet motehovedstad, er byen sjenerøs nok til å gi rom til helt ukjente, og kriminelle, klesdesignere.

Motekurs

I steden for å skrelle poteter, luke blomsterbed og vaske gulv, tar mange av de kvinnelige fangene ved fengselet i Milano nå et kurs i motedesign.

- Å jobbe gir fengselsoppholdet mening. Fangene som deltar på dette prosjektet blir så revet med at de ofte jobber hele kvelden, sier Alessandro Brevi, daglig leder for prosjektet, ifølge engelske Times Online.

Eget klesmerke

Fangene har allerede produsert teaterkostymer for La Scala, så vel som klær til to av Italias TV-kanaler. Men aller mest stas er det for de innestengte kvinnene at klærne deres skal til butikkhyllene neste år.

Navnet på det spesielle klesmerket er Gatti Galeotti, som betyr Jail-Cats, eller fengselskatter på norsk.

Inspirasjon i luftegården

Sist uke kunne fangene nyte et spesielt moteshow i luftegården. På en innleid catwalk fikk de se kreasjoner av kjente designere som Alberta Ferretti og Pollini.

Fengselets moteprosjekt kalles "prosjekt Alice", og meningen er at fangene skal samarbeide med den talentfulle designeren Anna Molinari fremover.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning