- Ikke interessert i moter

Popkongen Morten Abel (44) er flere ganger kåret til Norges mest velkledde mann, men avviser fullstendig at han er moteinteressert.

Foto: Per Heimly
Publisert Oppdatert

I siste utgave av Det Nye møter du Morten Abel i portrettintervjuet. Han er en Norges mestselgende artister gjennom tidene. Nå er han aktuell med plata Some Of Us Will Make It.

Hater å stå i prøverommet

- Jeg er null interessert i moter. Null! Jeg er like interessert i moter som jeg er i biler. Jeg kan si: "Wow! Det var en fin bil!" Design er jo en kunstform. Men 90 prosent av det er bullshit. Det gjelder moter, musikk og biler. Det handler om talent. Noen er flinkere enn andre. I realiteten er det jo kidsa i gata som er trendsetterne. Designerne bare plukker det opp. Jeg vil bare føle meg vel med det jeg har på meg. Jeg svetter i prøverommet - å stå der er det verste jeg vet, sier Morten i intervjuet.

Men han skjønner likevel at shopping gir folk tilfredstillelse.

- Jeg har stor sans for Steinar Lem og ideologien i Fremtiden i våre hender, så jeg er medlem der. Men du kan liksom ikke bare slutte å kjøpe kjøleskap i det samfunnet vi lever i. Poenget må være å lage varer som er miljøvennlige. Shopping er som å gå på jakt, tror jeg. Det er en urgammel greie, sier Morten. - Er to personer

Morten har tidligere bodd i London og nå bor han i Berlin. Den sjenerte artisten avviser at han har rømt utenlands for å slippe å bli gjenkjent på gata.

- Jeg blir kanskje gjenkjent, men folk kommer ikke etter meg med øks. Det er ikke noe problem for meg å spasere rundt i Stavanger. Det er ikke derfor jeg har bodd i Berlin siden i sommer. Det er fordi jeg vil ut og se noe nytt, sier Morten.

I Berlin bor han sammen med sin samboer og deres datter på snart fire år. Han syns det er stort å være far.

- Det er som å få en gave. Det er en ny dimensjon i livet mitt og det er en arbeidsoppgave, men jeg liker det. Jeg liker det på det nivået, å leke med barn. Jeg nyter det, det er kjempegivende. Det er jo det man vil ha, en familie, sier han.

I portrettintervjuet i Det Nye kan du også lese hva Morten mener om kjendisrollen og hva han mener om å bli oppfattet som et sexsymbol.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning