Hvem blir årets rollemodell?

I en undersøkelse gjennomført av Dove, sier samtlige kvinner at de ikke føler seg vakre. Det vil vi gjøre noe med!

Foto: Astrid Waller
Publisert Oppdatert

I samarbeid med kosmetikkprodusenten vil vi derfor kåre årets rollemodell - en kvinne som er stolt både av kroppen sin og det hun har oppnådd.

Her er kandidatene, og det de svarer på spørsmålet om hva som gjør dem til et forbilde for unge kvinner:

Martine Aurdal (28)
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Har skrevet i antologien Rosa Prosa og en bok om Frp-leder Siv Jensen.
"Jeg synes det er fint om man kan være et forbilde fordi man er engasjert, aktiv og jobber for noe man tror er viktig."

Mira Craig (24)
Artist kjent for debutalbumet Mira Mira og flere hitsingler.
"Det at jeg tør å være meg selv, fullt ut, kan gjøre meg til et forbilde for unge kvinner. Og at jeg ikke er syltynn - men sunn, frisk og sterk."

Christine Koht (39)
Tv-fjes, kjent fra serien Jan Johansen. Er aktuell med ny tv-serie: Koht i familien.
"Jeg kan være et forbilde fordi jeg ikke er så proff og feilfri. Jeg driter meg ut både frivillig og ufrivillig. Jeg er nysgjerrig, kjærlig og finner fort fram til gode sider hos de fleste. Jeg gir mye av meg selv - og får masse igjen."

Solveig Kloppen (35)
TV-fjes, kjent som blant annet høygravid Idol-programleder.
"Jeg håper jeg har formidlet at det går an å være snill uten ironi."

Inga Marte Thorkildsen (30)
Stortingsrepresentant som engasjerer seg spesielt i vold og overgrep mot kvinner og barn. Deltok i høst på en internasjonal konferanse om trafficking i Albania.
"Jeg håper jeg kan inspirere til at man ikke skal la seg begrense fordi man er jente. Forhåpentlig vil noen få lyst til å kjempe for mer rettferdighet."

Barbro Fagerbakk (23)
Tv-fjes, nå programleder for TV 2s Avspark lørdag.
"Jeg ser ikke på meg selv som et forbilde, men er klar over at det å være en offentlig person setter meg i en posisjon som medbringer et visst ansvar. Dette ansvaret tar jeg på alvor, og prøver etter beste evne å være bevisst på mine handlinger."

Olaug Nilssen (28)
Forfatter som ga ut romanen Få meg på, for faen i november 2005. Var hovedtaler på Noregs Mållags 100-årsjubileum i februar, og festspilldikter på "dei nynorske festspela" i juni.
"Eg trur at det finst ein del nynorske unge kvinner som synest det er fint at ei anna ung nynorsk kvinne får merksemd i media. Dersom nokon har meg som førebilete med det inntrykket at eg er uredd i debattar, så gjerne det, men eg er berre god til å presse meg sjølv til å gjere ting eg er redd for."

Kari Traa (32)
"Lærling" i klesbransjen og pensjonert kulekjører. Tok sølv i kulekjøring i OL i Torino i år.
"Jeg tenker sjelden på meg som et forbilde. Det er altfor stort ansvar, og jeg har vanskelig for å være noen annet enn meg selv. Aller helst vil jeg at unge kvinner skal gjøre seg opp sine egne meninger, men om noen finner inspirasjon i mine prestasjoner på idrettsbanen, er det hyggelig."

Årets rollemodell skal gi sin premie på 20 000 kroner til en organisasjon som jobber for kvinners ve og vel.

I siste nummer av Det Nye, som er i salg nå, kan du lese mer om kandidatene. Der svarer de for eksempel på hva de gjør for å føle seg vel med seg selv, hvem de ser på som et forbilde selv og hva slags tanker de gjør seg om dagens skjønnhetsideal.

Det Nyes lesere hadde inntil 1. november også muligheten til å stemme på sin favoritt. En av de som har stemt, er med i trekningen av et reisegavekort verdt 10 000 kroner! Vi deler i tillegg ut premier fra Dove til en verdi av 500 kroner til 20 av de som har stemt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning