Hjemmelaga fruktvann

Vann på flaske er ikke nødvendigvis bedre enn springvann.

Springvann smaker friskere og bedre med noe attåt. Prøv med tykke og ferske kiwiskiver i vannglasset neste gang! (Foto: iStockphoto)
Springvann smaker friskere og bedre med noe attåt. Prøv med tykke og ferske kiwiskiver i vannglasset neste gang! (Foto: iStockphoto) Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Siden Imsdal ble lansert i butikken i 1994 har flere og flere nordmenn kastet seg på flaskevannsbølgen. Hvert år lanseres nye typer flaskevann, med nye smaker, med og uten kullsyre, og med og uten ekstra vitaminer.

Spring eller flaske

I USA er vann den raskest voksende drikken, og har nå passert både kaffe og melk. Det sies at The Coca Cola Company selger mer vann enn alle sine brusmerker til sammen. Det sier ikke så rent lite, melder nettsiden Apèrtif.no.

Dette betyr kanskje at flaskevann anbefales fremfor springvann?

- Selv om et vann er flasketappet, så vil det ikke si at det er bra. Vannkvaliteten i helt vanlig, norsk springvann kan faktisk være bedre enn i enkelte flaskevann, sier professor Tor Ove Leiknes ved NTNU i Trondheim til Apèrtif.no.

Hvorfor foretrekker da så mange nordmenn å kjøpe dyrt flaskevann?

- Det har vel med markedsføring og et genialt forretningskonsept å gjøre, sier han, og fortsetter:

- Vann fra springen koster noe sånt som 1,50 per 1000 liter. En liter vann koster altså 1/6 av en øre. Det er ikke dyrt å behandle vann og tappe det på flaske, så fortjenestemulighetene er store. Se for eksempel på Coca Cola som kjøper helt vanlig kommunalt vann, kjører det gjennom en renseprosess, tapper det på flasker og selger det for rundt 10 kroner literen. Det er en ganske god fortjeneste, for å si det mildt.
Frukt til springvannet

Er du blant dem som syns vann er kjedelig men nødvendig. Det er enkelt å gjøre vannet friskere ved hjelp av et par sitronskiver, litt jordbær, kiwi eller agurk.

Fersk frukt og grønt setter en frisk smak på vannet. Og det ser også veldig bra ut dersom du fyller en mugge.

I tillegg er det lettere å ty til vannet om du har det i kjøleskapet med litt frukt i. Det ser mer innbydende ut, og det smaker mye bedre!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning