Hjelp til flisete negler

Har du negler som fliser seg opp bare du ser på dem? Da bør du lakke neglene og alltid ha en fil i veska.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Flisete negler blir sjelden veldig lange, og hvis du endelig har spart opp et helt sett med lange, røde negler - ja, da kan du være sikker på at den ene neglen begynner å flise seg opp.

Tørre neglebånd

Grunnene til at dette skjer er flere, kan Rebecca Forbergskog fortelle deg. Hun er assisterende daglig leder i neglstudioet Tone Lise Salongen i Oslo.

- Flisete negler kan blant annet komme av at neglene er for tørre og trenger neglbåndsolje, at de files feil, at de trenger en kur eller at man har genetisk dårlig kvalitet på neglene, sier Forbergskog.

Fil i veska

Er man plaget med negler som fliser seg opp, anbefaler hun å alltid ha en neglefil liggende i veska.

- Denne må du ta frem med en gang du ser at neglen begynner å flise seg opp slik at du får stoppet det, sier hun.

Hun forteller at det også går an å lime neglen dersom det er nødvendig.

- Men det viktigste er at man forebygger oppflising av negler ved å tilføre neglene mest mulig fuktighet fra olje eller salve. For øvrig er det viktig å passe på at man filer neglene riktig vei, med filer som er tilpasset den naturlige neglen, sier Forbergskog.

Hun forteller at du får til riktig filing ved å følge de naturlige skjellagene til neglen og å file fra høyre mot midten og deretter fra venstre mot midten.

Kur for neglene

Negleforsterker kan også være til hjelp mot sprø negler, men husk at forsterkeren fungerer som en kur for neglene, akkurat som en hårkur gjør for håret. Det betyr at det ikke er noen hjelp i å bruke den en eller to ganger.

- Det er forskjellig fra type til type hvordan de skal brukes, men som regel skal det lakkes lag på lag nesten hver dag. Lakken skal så fjernes en gang i uken og så skal du begynne på nytt igjen, forteller Forbergskog.

Hun sier at dette skal gjøres i omtrent 6-8 uker, men ikke lenger fordi neglen etter dette trenger en pause. Gir man ikke neglene et opphold kan kuren begynne å få motsatt effekt fordi neglen blir mettet.

Vitaminer

Videre anbefaler Forbergskog å alltid gå med lakk på neglene dersom man har problemer med at neglen knekker og fliser seg opp. De ekstra lagene gjør neglen sterkere slik at den tåler mer uten at den knekker eller fliser seg opp.

- Det finnes også mange kurer og vitaminer man kan få kjøpt på blant annet helsekosten som skal hjelpe på neglene og håret. Det er nok veldig individuelt hvor bra de fungerer på hver enkelt så her er det bare å prøve seg frem, anbefaler Forbergskog.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning