Hjelp mot tørre vinterlepper

Her er leppepomadene som gir best fukt og pleie i vinter.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Når vinteren kommer, trenger både hud, hår og lepper ekstra fuktighet.

Spesielt viktig er det for leppene, der huden er ekstra tynn, å få tilført ekstra fuktighet for å unngå at de blir tørre og sprekker opp.

12 leppepomader testet

Men hvilken leppepomade skal du velge? På markedet finner du et vidt utvalg av både dyre og billige leppepomader, som alle lover å gi evig myke og fuktige lepper. DetNye.no har derfor testet 12 av de vanligste leppepomadene for å gi deg et hint om hvilken du bør velge.

Testpanelet har bestått av Det Nyes Elin Davidsen og Anne-Kristine Værnes, i tillegg til en representant for kvinnen i gata, Benedikte Stensrud. De tre har brukt alle 12 leppepomadene jevnlig over en periode på flere uker, og gjort seg opp en mening om hvilke av leppepomadene som er bra, middels eller dårlig.
Leppetips

Har du ekstra tørre lepper om vinteren, kan du forsøke å bruke hudkremen din også på leppene om morgenen, og heller fylle på med leppepomade ut over dagen.

Opplever du at leppene dine er så tørre at de flaker seg, kan det også hjelpe med peeling - enten med den peelingen du bruker til ansiktet, eller ved å skrubbe forsiktig med en våt klut.

Ikke pill og dra i hudflak på leppene, da risikerer du å rive med frisk hud og gjøre problemet større!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning