Her er lista over de rikeste

De 20. rikeste kvinnene i underholdningsbransjen er kåret. Oprah ligger ikke overraskende på topp.

Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over Press
Foto: WireImage
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/ All Over Press
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over

Drømmer du om å komme i samme selskap som Oprah Winfrey, JK Rowling og Olsen-tvillingene må du ha en inntekt og en formue langt over gjennomsnittet.

Du må minimum være god for minst 45 millioner dollar, eller lettere sagt, 297 millioner kroner.

I går la Forbes ut en liste over de 20 rikeste kvinnene i underholdningsbransjen, og ikke overraskende er det Oprah Winfrey som fortsatt er på topp. Dette er første gang Forbes har utarbeidet en liste over de rikeste kvinnene.

Potter-effekter er innbringende

På en god andreplass er kvinnen bak Harry Potter, JK Rowling. Hun har tjent seg godt opp etter at Harry Potter kom ut både i bokform og på det store lerretet. Også effektene fra filmene selger i millioner.

Fengselsfuglen Martha Stewart mistet ikke sin formue og popularitet etter et lite opphold i fengsel. Hun ligger på en god tredjeplass, rett over Madonna.

Celine Dion er også en mektig kvinne. Hun ligger rett over Mariah Carey, som ligger på sjette plass. Begge artistene har i tillegg til flere album, gitt ut sin egen parfyme. Unge og rike

Janet Jackson hadde et vågalt puppestunt under Super Bowl, sammen med Justin Timberlake. Det ser ikke ut til at hun tapte så veldig mye på det. Hun ligger på en god sjuende plass, med 1 milliard kroner i formue.

Julia Roberts var den første kvinnelige skuespilleren som fikk 20 millioner dollar for en film. Hun er kjent for sine roller i Pretty Woman, Meksikaneren, og Ocean's Eleven.

De yngste på listen er Olsen-tvillingene. De har tjent seg rike på filmer og effekter, og har bygd seg opp millionimperiet Dualstar Entertainment.

Det er gode penger i god lukt. Det kan Jennifer Lopez skrive under på, som har lansert flere J-Lo parfymer, samt egne kleskolleksjoner. Rike skuespillerinner

Jennifer Aniston tjente gode penger på Friends-serien. Hun og de andre fikk rundt 720 000 kroner per episode. Så selv om ikke Jennifer har slått gjennom med de beste filmene etter serien, har hun i alle fall noen kroner å lene hodet på.

Nicole Kidman er en profilert og respektert skuespillerinne. Hun har gjort gode penger på filmer som The Hours, Moulin Rouge, Cold Mountain og The Others.

Sandra Bullock og Cameron Diaz er også kvinner som har klart seg mer enn bra på den store skjermen. De er på henholdsvis 14. og 15. plass.

Leonardos eks, Gisele Bundchen, er kanskje ikke den eneste pene kvinnen på listen, men i alle fall den eneste modellen. Victoria Secret-modellen har tjent gode penger på sitt ytre, da hun kommer inn på en god 16. plass på listen. Rivaler og dommere

Christina Aguilera og Britney Spears har helt siden sin tid i Disney, vært kjente og profilerte artister. Nå er Aguilera svært så lykkelig med sin etablerte tilværelse, mens Britney koser seg på byen. Kanskje godt at Britney har en del mer penger enn Aguilera, i og med at drinkene på byen koster ganske så mye.

Judy Sheindlin, eller Judge Judy, er ikke så kjent her hjemme, men er en godt betalt tv-ansikt i USA. Hun kommer inn på en 13. plass.

Oprah er tv-verten over alle, men også Ellen DeGeneres er populær i USA. Det har det kommet gode penger ut av, og hun ligger nå på en 17. plass.

På sisteplass ligger vår alles Bridget Jones. Renée Zellweger har tjent gode penger på filmer som Jerry Maguire, Jeg, meg og Irene og White Oleander.

Her er listen over de rikeste og hvor stor deres formue er:

1. Oprah Winfrey: 10,5 milliarder kroner

2. JK Rowling: 7 milliarder kroner

3. Martha Stewart: 4,4 milliarder kroner

4. Madonna: 2,2 milliarder kroner

5. Celine Dion: 1,75 milliarder kroner

6. Mariah Carey: 1.5 milliarder kroner

7. Janet Jackson: 1 milliard kroner

8. Julia Roberts: 980 millioner kroner

9. Jennifer Lopez: 770 millioner kroner

10. Jennifer Aniston: 770 millioner kroner

11. Olsen-tvillingene: 700 millioner kroner

12. Britney Spears: 700 millioner kroner

13. Judy Sheindlin: 665 millioner kroner

14. Sandra Bullock: 595 millioner kroner

15. Cameron Diaz: 525 millioner kroner

16. Gisele Bündchen: 490 millioner kroner

17. Ellen DeGeneres: 455 millioner kroner

18. Nicole Kidman: 420 millioner kroner

19. Christina Aguilera: 420 millioner kroner

20. Renee Zellweger: 315 millioner kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning